aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Προς ανανέωση η γεωργιανή παροικία

Ανόρθωση: Προς ανανέωση η γεωργιανή παροικία

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η παρουσία του Τιμούρ Κετσπάγια στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της Ανόρθωσης -είναι θέμα χρόνου να υπογραφτεί το συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας τους- είναι λογικό να αποτελεί καλό προορισμό για Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές. Στην τρέχουσα σεζόν ήταν στο ρόστερ οι Λόρια, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι και Κβιλιτάια. Ο τελευταίος φαντάζει δύσκολο, αλλά όχι και απίθανο, να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο αφού η Γάνδη, που διατηρεί τα δικαιώματά του για ακόμη ένα χρόνο, προτίθεται να τον παραχωρήσει αξιώνοντας μεγάλο ποσό. Ακόμη, επιστρέφει από τον δανεισμό του ο Κατσαράβα.

Ωστόσο, φαίνεται πως θα γίνει ανανέωση της γεωργιανής παροικίας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», καθώς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γεωργίας, στο στόχαστρο της Ανόρθωσης και δη του Κετσπάγια βρίσκονται δύο συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Βαλέρια Κβίλια, που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, και Γκουράμ Κάσια, κεντρικό αμυντικό.

Όσον αφορά στον πρώτο, το ενδιαφέρον χρονολογείται. Ο Κετσπάγια επιθυμούσε την ένταξή του στο ρόστερ της Ανόρθωσης τον Ιανουάριο, για το οποίο έκανε λόγο η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy αλλά δεν έγινε εφικτό κάτι τέτοιο. Το συμβόλαιο που διατηρούσε ο 26χρονος μέσος με τη Λέγκια αποτελούσε εμπόδιο. Τώρα, όμως, είναι αλλιώς αφού είναι ελεύθερος και υπάρχει έδαφος για συνεργασία. Δεν φαντάζει εύκολη περίπτωση αφού ίσως να θελήσει να αγωνιστεί σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα. Ο Κβίλια, παρόλο που είναι μόλις 26 χρονών, πέρασε από αρκετές ομάδες. Φόρεσε τη φανέλα των Μέταλουργκ Ζαπορίζια (Ουκρανία), Μινσκ (Λευκορωσία), ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία), Λουκέρνη (Ελβετία), Γκούρνικ Ζάμπζε (Πολωνία) και Λέγκια (Πολωνία). Στην τελευταία σεζόν έχει 19 συμμετοχές στο πολωνικό πρωτάθλημα, ενώ βρέθηκε ως αντίπαλος της Ομόνοιας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 33χρονος Γκουράμ Κάσια της Λοκομοτίβ Τιφλίδας αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Είχε πέρασμα από την Αμερική και την Ολλανδία. Οι απαιτήσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι απαγορευτικές για την Ανόρθωση και δεν είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ο ύψους 1.85μ.αμυντικός άρχισε την καριέρα του από τη Δυναμό Τιφλίδας από την οποία πήρε μετεγγραφή στη Φίτεσε και ακολούθως στη Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς των ΗΠΑ, προτού επαναπατριστεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο γεωργιανό πρωτάθλημα, που άρχισε τον περασμένο Μάρτιο, μετρά 13 συμμετοχές και τρία γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ