aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Πόσα πλήρωσε και πόσα γλύτωσε για Ντούρις

Ανόρθωση: Πόσα πλήρωσε και πόσα γλύτωσε για Ντούρις

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ 

Η μουρμούρα των οπαδών της Ανόρθωσης για σοβαρό έλλειμμα στη θέση του σέντερ φορ, ολοένα κι ακουγόταν πιο δυνατά τις τελευταίες ημέρες. Τα δύο πρώτα φιλικά ήταν απλά η αφορμή. Το πρόβλημα εμφανίστηκε σε όλη σχεδόν την περσινή περίοδο, όταν οι δύο ακριβοπληρωμένοι επιθετικοί της «Κυρίας», ο Ντουρίς και ο Κατσαράβα είχαν κι οι δύο μαζί 11 τέρματα συνολικά (5 ο Σλοβάκος και 6 ο Γεωργιανός).

Σε βαθμό που αποτελούσε σημείο αναφοράς το γεγονός ότι ο επιτελικός μέσος της ομάδας, ο Ρούβεν Ράγιος, είχε σημειώσει 14 τέρματα σε έναν γύρο! Η πιο πάνω εικόνα σε συνδυασμό με μία δελεαστική πρόταση για τον ίδιο τον Μίχαλ Ντούρις τον οδήγησε εκτός «Αντώνης Παπαδόπουλος». Είναι αλήθεια ότι η ανακοίνωση του διαζυγίου κοινή συναινέσει έμοιαζε με κεραυνό εν αιθρία. «Ευχαριστούμε τον Μίχαλ Ντούρις για την προσφορά του, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, όπως επίσης και για τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας συζητήσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τώρα που ο Ντούρις αποτελεί παρελθόν (σ.σ. πάντα έτσι γίνεται…) διαρρέει από τα ενδότερα της Ανόρθωσης ότι «ήθελε να αποχωρήσει», ότι «ήταν δυσαρεστημένος που δεν ήταν βασικός και αναντικατάστατος» γι’ αυτό και πάρθηκε η απόφαση για την αποδέσμευσή του. Αυτοί, πάντως, που πλήρωσαν ένα κάρο λεφτά (περίπου 600 χιλιάδες ευρώ) στην Όρενμπουργκ για να τον αποκτήσουν και πίστευαν ότι μπορεί να μεταπωληθεί και να αποφέρει κέρδος, έπεσαν (πολύ) έξω. Ο Σλοβάκος φεύγει χωρίς η ομάδα που θα τον αποκτήσει να πληρώσει κάποιο ποσό, παρά μόνο ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει κάποια «χρωστούμενα» και οφειλές στον ατζέντη του, που όπως λέγεται φτάνουν τις 70 χιλιάδες ευρώ.

Το μεγάλο, όμως, κέρδος για την ομάδα της Αμμοχώστου και τον Τιμούρ Κετσπάγια, είναι ότι απαλλάσσεται ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια του ρόστερ (γύρω στις 260 χιλιάδες ευρώ ετησίως) και ταυτόχρονα θα μπορέσει να διαθέσει το αντίστοιχο ποσό στον αντικαταστάτη του, με την ελπίδα ότι θα έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στο σκοράρισμα. Εκτός από «8άρι», λοιπόν, η Ανόρθωση αναζητά, πλέον, και σέντερ φορ. Δεν θα ήταν υπερβολή, μάλιστα, να ειπωθεί ότι προτεραιότητα είναι ο παίκτης της γραμμής κρούσης που θα μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και να ανεβάσει ψηλά τους σχετικούς δείκτες της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ