aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ποιότητα τύπου… Μίχα και Κβιλιτάια

Ανόρθωση: Ποιότητα τύπου… Μίχα και Κβιλιτάια

TOY IAKΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο πρώτιστος και ουσιαστικός στόχος της αποστολής στο Δασάκι επιτεύχθηκε. Η Ανόρθωση έφυγε με το τρίποντο και συγκατοικεί, πλέον, στην κορυφή μαζί με τον Απόλλωνα. Ένας συνδυασμός δεδομένων ανέβασαν στα ύψη τον βαθμό δυσκολίας των κυανόλευκων, γι’ αυτό και κρατούν μόνο την έκτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Το εκτεταμένο -μέχρι επικίνδυνο- ροτέισιον του Κετσπάγια με οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα και η μέτρια έως κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, έφεραν άγχος, έλλειψη καθαρού μυαλού και βέβαια ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Οι αλλαγές στην επανάληψη με την προσθήκη ποιότητας τύπου… Μίχα και Κβιλιτάια βοήθησαν να έρθει το ζητούμενο που ήταν ένα γκολ.

Για την αξία του Ισραηλινού επιτελικού, αρκεί μόνο να θυμηθούμε τι δήλωσε προχθές ο Μπράνκο Βργκοτς. «Όταν άκουσα ότι είναι υποψήφιος για την ομάδα μας, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να έρθει ένας τέτοιος παίκτης», είχε πει ο Κροάτης αμυντικός για τον συμπαίκτη του και πρόσθεσε: «Είναι πανέξυπνος, κρατά την μπάλα στην κατοχή του και οι ασίστ του είναι κάτι που δεν διαθέτει ο καθένας». Το γκολ της ομάδας της Αμμοχώστου δεν ήρθε από ασίστ του Μίχα (μια κάθετη μπαλιά επιχείρησε ο Ελουντού), αλλά επιβεβαίωσε την εκτελεστική δεινότητα του Γκεόργκι Κβιλιτάια. Ο Γεωργιανός φέρνει χαμόγελα στα πρόσωπα των οπαδών της «Κυρίας», όσο κανένας άλλος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, γεμίζει και με το παραπάνω τη θέση του σέντερ φορ. Προχθές στο μισάωρο που αγωνίστηκε, δεν αστόχησε όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Στρατηλάτη, σε μιαν άλλη περίπτωση μετά από θαυμάσια ενέργεια δεν είχε το ιδανικό τέλειωμα, ενώ θα μπορούσε να κερδίσει κι ένα πέναλτι σε τράβηγμα αμυντικού σε προσπάθεια για γκολ. Κι επιπρόσθετα, είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας με έφεση στη δημιουργία και στο άνοιγμα χώρων. Σε έξι συμμετοχές με τη φανέλα της Ανόρθωσης σημείωσε ήδη τέσσερα γκολ (τρία στο πρωτάθλημα και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ) και ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και στον τομέα του σκοραρίσματος και στη συνολική του προσφορά στην τρέχουσα περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ