aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Πεντέμισι χρόνια... γαλαζοκίτρινης φαγούρας

Ανόρθωση: Πεντέμισι χρόνια… γαλαζοκίτρινης φαγούρας

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η εποχή που το «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν «καταραμένο» για τον ΑΠΟΕΛ έχουν περάσει προ πολλού. Η προσωρινή έδρα της Ανόρθωσης στην Λάρνακα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε φιλόξενο στάδιο για τους γαλαζοκίτρινους, αφού η ομάδα της Αμμοχώστου αγνοεί τη νίκη σε εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στους πρωτευουσιάνους από τις 18 Μαΐου 2013.

Σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η «Κυρία» επικράτησε του ΑΠΟΕΛ 2-1 με δύο ισάριθμα γκολ του Μπαράκ Ιντζχάκι. Εκ τότε σε 12 αναμετρήσεις (ένδεκα για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο) η Ανόρθωση ηττήθηκε εφτά φορές, ενώ πέντε αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Μάλιστα, οι κυανόλευκοι δεν έχουν σκοράρει σε βάρος του ΑΠΟΕΛ τις τελευταίες τέσσερις φορές που υποδέχθηκαν τους εξάκις σερί πρωταθλητές στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Τελευταίος σκόρερ της «Κυρίας» σε εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τους γαλαζοκίτρινους ήταν ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, στο ισόπαλο 1-1 για την 5η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της περιόδου 2015/16.

Το σημερινό ντέρμπι… ειδικών συνθηκών με τον ΑΠΟΕΛ κρίνεται σημαντικό για την μετέπειτα πορεία της Ανόρθωσης στο φετινό «μαραθώνιο», έστω και αν στο προαύλιο βρίσκεται, μόλις, η 5η αγωνιστική. Η «Κυρία» κατέγραψε τη δεύτερη χειρότερη συγκομιδή βαθμών της δεκαετίας έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (μάζεψε πέντε βαθμούς, με απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα) και ενδεχόμενη ήττα από τον ΑΠΟΕΛ θ’ αποτελέσει νέο «χαστούκι» στην προσπάθεια της ομάδας για επίτευξη των υψηλών στόχων που τέθηκαν στην αρχή της σεζόν. Στο πρώτο παιχνίδι της μετά Ρόνι Λέβι εποχής, υπό την καθοδήγηση του Σίμου Ταραπουλούζη, οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης καλούνται να… προτάξουν τον πληγωμένο εγωισμό τους και να πετύχουν μία νίκη ψυχολογίας απέναντι σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος επίσης δεν διανύει το καλύτερο «φεγγάρι».

Ετοιμοπόλεμοι είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές, ενώ στην ομάδα της Αμμοχώστου περιμένουν πέραν των πέντε χιλιάδων οπαδών στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το βράδυ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ