aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAνόρθωση: Πέντε λυτρώσεις, δύο αυτοκτονίες

Aνόρθωση: Πέντε λυτρώσεις, δύο αυτοκτονίες

Εφτά αγώνες πρωταθλήματος της Ανόρθωσης έχουν κριθεί από γκολ που σημειώθηκε όταν η κλεψύδρα του χρόνου άρχισε να αδειάζει. Συγκεκριμένα από το 72’, μέχρι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Σε πέντε από αυτές τις αναμετρήσεις σκόραρε τελευταία, παίρνοντας δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Δύο φορές με «χρυσό» γκολτζή τον Καλντερόν, άλλες δύο με τον Καμπρέρα και μία με τον Γκονσάλβες.

Ας θυμηθούμε τα γκολ που σημείωσε η ομάδα της Αμμοχώστου και τα εξαργύρωσε με βαθμολογικό κέρδος:

Ανόρθωση – ΑΕΖ 2-2: Δευτερόλεπτα πριν το 90λεπτο, οι κυανόλευκοι είδαν την μπάλα για δεύτερη φορά να καταλήγει στην εστία τους (1-2). Παρά το σοκ, βγήκαν στην επίθεση και ο Καλντερόν με κεφαλιά στο 90’+1 ισοφάρισε, σώζοντας αν μη τι άλλο τον ένα βαθμό.

Άρης – Ανόρθωση 1-2: Οι φιλοξενούμενοι ήταν πίσω στο σκορ από το 5ο λεπτό και στο 71’ ισοφάρισαν. Ένα λεπτό αργότερα ο Καμπρέρα με σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα των πρασίνων και υπέγραψε το «διπλό» στο Τσίρειο.

Αναγέννηση – Ανόρθωση 1-2: Το σκορ από το ημίχρονο ήταν στην ισοπαλία (1-1) και η προσπάθεια της «Κυρίας» στο δεύτερο 45λεπτο ήταν να σημειώσει το τέρμα της λύτρωσης. Το κατάφερε στο 81’ με εντυπωσιακό σουτ του Γκονσάλβες.

Απόλλων – Ανόρθωση 1-1: Με την πλάτη στον τοίχο από το 27’ βρισκόταν η ομάδα του Ρόνι Λέβι, όμως αντέδρασε και έψαχνε συνεχώς τον τρόπο να απαντήσει. Και το κατάφερε στο 89’ με σουτ του Καμπρέρα που της απέφερε ένα βαθμό.

Ανόρθωση – Ομόνοια 2-2: Το πιο δύσκολο αλλά και πιο δυναμικό φετινό come back της «Κυρίας». Παρότι στο 65’ είχε δεχθεί το 0-2, πέντε λεπτά αργότερα μείωσε το σκορ και στο 78’ με κεφαλιά του Καλντερόν πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης.

Σε άλλα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, η Ανόρθωση δέχθηκε γκολ στα τελευταία λεπτά που αποδείχθηκε οδυνηρό καθώς υποχρεώθηκε σε μία ισοπαλία και μία ήττα. Αυτές ήταν οι περιπτώσεις:

Ανόρθωση – Ερμής 2-2: Παρότι έβαλε από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για τρίποντο, με ένα καλό προβάδισμα (2-0), στο τελευταίο 20λεπτο της συνάντησης, η γηπεδούχος έχασε δύο βαθμούς μέσα από τα χέρια της. Το δεύτερο και επώδυνο τέρμα, το δέχθηκε στο 90’+3 από τον Ντα Σίλβα.

Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση 2-1: Άλλη μια βαθμολογική αυτοκτονία των κυανόλευκων, οι οποίοι ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 76’ όταν έκαναν «δώρο» την ισοφάριση, ενώ στο 80’ είδαν τον Μάατσι να σημειώνει την ολική ανατροπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ