aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση/Πέναλτι: Διέλυσε το 80%

Ανόρθωση/Πέναλτι: Διέλυσε το 80%

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μια εκτέλεση πέναλτι φαίνεται να είναι κάτι πολύ απλό, όμως η μεγάλη ευθύνη των ποδοσφαιριστών εκτελεστών το κάνει πολύ δύσκολο. Ένα κερδισμένο πέναλτι αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για μια ομάδα να σκοράρει, αλλά δεν σημαίνει και αυτόματα ότι έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το ποσοστό των πετυχημένων πέναλτι κυμαίνεται κοντά στο 80%, αλλά σε διαδικασίες πέναλτι σε Μουντιάλ πέφτει περίπου στο 70%. Η ψυχολογική πίεση φαίνεται να είναι μεγάλη, όσο πιο μεγάλη η διοργάνωση. Η ηλικία του ποδοσφαιριστή που αναλαμβάνει την εκτέλεση και οι εμπειρίες που κουβαλά με βάση έρευνες δεν αυξάνουν τις πιθανότητες για να στείλει την μπάλα στο αντίπαλο τέρμα.

Η Ανόρθωση με το γκολ του Γκεόργκι Κβιλιτάια από την άσπρη βούλα στο 34’ της χθεσινής αναμέτρησης με τη Νέα Σαλαμίνα άνοιξε τον δρόμο προς την τρίτη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα και διεύρυνε το σερί επιτυχημένων εκτελέσεων πέναλτι. Η ομάδα της Αμμοχώστου διατηρεί το απόλυτο με δέκα εύστοχες προσπάθειες. Ο Γεωργιανός φορ έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για τέταρτο σερί ματς, έφτασε τα 11 τέρματα εκ των οποίων τα πέντε από τα ένδεκα βήματα. Τα άλλα πέντε πέναλτι εκτέλεσαν οι Τορνίκε Οκριασβίλι (τρία) και Μιχάλης Μανιάς (δύο).

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Εκεί που δεν μιλούσε τα είπε και με το παραπάνω ο Κετσπάγια!

Η «Κυρία» με ποσοστό 100% είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο και η επίδοσή της αυτή χαρίζει βαθμούς. Οι κυανόλευκοι είναι η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι (10 στον αριθμό) στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί η ΑΕΛ με 8, η Πάφος με 7, ο Εθνικός με 6, ενώ από 5 έχουν Απόλλων, Ομόνοια και ΕΝΠ. Την ίδια ώρα, όμως, η ομάδα της Αμμοχώστου με 6 πέναλτι κατά είναι πρώτη από τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Περισσότερα πέναλτι εναντίον έχει μόνο ο Ολυμπιακός (8).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ