aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Παπούτσι από τον τόπο σου»!

Ανόρθωση: «Παπούτσι από τον τόπο σου»!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Θα μπορούσε να ‘ναι και… «παπούτσι από τον τόπο σου»! Ένας Γεωργιανός θα αντικαταστήσει τον Γεωργιανό Νίκα Κατσαράβα στην ομάδα που προπονεί ο Γεωργιανός Τιμούρ Κετσπάγια. Και τ’ όνομα αυτού Γκιόργκι Κβιλιτάια!

Όπως είχε… προβλεφθεί (από το «Goal»), λίγες μόνο ημέρες πριν την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής περιόδου, ο Κετσπάγια θα πήγαινε σε δοκιμασμένη λύση για την τελευταία προσθήκη (του καταλόγου Α) στο ρόστερ της Ανόρθωσης. Άνοιξε τα δεφτέρια του και πήγε στη… σελίδα του Γεωργιανού επιθετικού, τον οποίο τα ΜΜΕ της πατρίδας του έστελναν στην «Κυρία» προ τριμήνου. Είχε να διαλέξει ανάμεσα στον 26χρονο Κβιλιτάια και τον πιο έμπειρο στην Αγγλία, 34χρονο Τζερόμ Κάμερον (και μερικούς άλλους που είτε δεν έφτανε το μπάτζετ ή δεν του γέμιζαν το μάτι) και κατέληξε στον συμπατριώτη του.

Η διοίκηση συμφώνησε με τον Κβιλιτάια, ο οποίος θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από τη Γάνδη για έναν χρόνο και σήμερα αναμένεται στην Κύπρο. Πρωτίστως μέτρησε το γεγονός ότι -σύμφωνα με τον Κετσπάγια- δεν παίρνεις γουρούνι στο σακί. Τον ξέρει καλά, έχει αξιόλογο βιογραφικό, δεν χρειάζεται πολυετές συμβόλαιο και είναι ετοιμοπόλεμος.

Μόλις την περασμένη Τρίτη ήταν βασικός στην Εθνική της χώρας του απέναντι στα Σκόπια. Στη Γεωργία «έβγαζε μάτια» (πέτυχε 22 και 24 γκολ σε μία σεζόν κατά τη θητεία του στη Σάσκο και στην Ντιναμό Τιφλίδας). Είχε δύο πολύ καλές σεζόν (πέτυχε 7 και 10 γκολ αντίστοιχα) στη Ραπίντ Βιέννης που πλήρωσε 600 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει και πήρε μετεγγραφή έναντι 1,75 εκατ. ευρώ στη Γάνδη.

Στο Βέλγιο τα τελευταία δύο χρόνια δεν κατάφερε να διακριθεί (σε δύο σεζόν στο πρωτάθλημα είχε 34 ολιγόλεπτες συμμετοχές πετυχαίνοντας όλα κι όλα 5 τέρματα, γι’ αυτό άλλωστε και παραχωρείται δανεικός. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο ευρωκύπελλα, αλλά στην Εθνική Γεωργίας τον εμπιστεύονται ως τον καλύτερο σέντερ φορ.

Το σκάουτινγκ των κυανόλευκων αναφέρει ότι είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, γρήγορος για το ύψος του (1.93) κι έτοιμος να μπει στη μάχη με στόχο να πετύχει περισσότερα τέρματα απ’ ό,τι ο Νίκα Κατσαράβα και γενικά να βοηθήσει τους κυανόλευκους να πετύχουν τον στόχο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ