aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Παίζοντας για να μην χάσεις…

Ανόρθωση: Παίζοντας για να μην χάσεις…

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η δεύτερη φετινή ήττα της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα ήρθε σχεδόν πανομοιότυπα με την πρώτη. Σε εκτός έδρας ντέρμπι, στα οποία η «Κυρία» επιδίωξε να μην χάσει να παρά να κερδίσει και στο τέλος ηττήθηκε. Το ίδιο σκηνικό το βράδυ της Κυριακής (26/1) στο ΓΣΠ θύμισε την παρουσία των «κυανόλευκων» κόντρα στον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Και στα δύο ματς η Ανόρθωση αναλώθηκε περισσότερο στο πως θα οχυρώσει την εστία της παρά να παίξει η ίδια παιχνίδι πρωτοβουλίας και το «πλήρωσε».

Η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε στη… μετεγγραφή του Τζάνο Ανανίτζε και τον ενθουσιαμό που προκάλεσε. Χωρίς ενέργεια, νεύρο και πίστη στις δυνατότητές της. Στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια έδειχναν αδικαιολόγητα φοβισμένοι και απείλησαν σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο 1-2 φορές τον πρωτάρη σε παιχνίδι πρωταθλήματος, Χαράλαμπο Κυριακίδη.

Και όπως σωστά ανέφερε στις δηλώσεις του ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το τέλος του αγώνα «σε τέτοια παιχνίδια χρειάζονται πιο πολλά να πάρεις το αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν είχαμε αυτό που χρειαζόμασταν για να πάρουμε το ματς». Και η αλήθεια είναι πως η Ανόρθωση δεν είχε τίποτα από τα στοιχεία που χρειάζεται μία ομάδα για να κερδίσει ένα εκτός έδρας ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης: Γκαλίτσιος: «Είδαμε περίεργα πράγματα σήμερα, δεν ήταν 50-50 η διαιτησία»

Μπορεί ο αγώνας να κρίθηκε από ένα ατομικό λάθος (σ.σ. του Ντούρις) και αυτογκόλ, όμως η παθητική στάση, η αναποφασιστικότητα και η αδυναμία της «Κυρίας» να κυριαρχήσει του αντιπάλου στο γήπεδο ήταν εμφανέστατα. Οι «κυανόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να αποσπαστούν ακόμη περισσότερο από τη δεύτερη θέση, είδαν την Ομόνοια να μειώνει την διαφορά στον ένα βαθμό, όμως παραμένουν στην κορυφή και έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Διαβάστε επίσης: Απογοητευμένος ο Κετσπάγια: «Αυτό είναι που με προβληματίζει»

Η ήττα στο ΓΣΠ δεν είναι το τέλος του κόσμου για την Ανόρθωση, όμως ο τρόπος που ήρθε προβλημάτισε (και ορθά) τον Τιμούρ Κετσπάγια. Άσχετα με τη φάση του τέρματος ο Ντούρις δεν δικαίωσε τον Κετσπάγια για την επιλογή του να τον κρατήσει στον πάγκο, ενώ απροβίβαστο βαθμό πήρε ο Ράγιος, ο οποίος δεν κατάφερε να σηκώσει την ομάδα στους ώμους του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ