aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Οβίδα» εκτόξευσης στην κορυφή!

Ανόρθωση: «Οβίδα» εκτόξευσης στην κορυφή!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η… οβίδα που έφυγε από το πόδι του Κωστάκη Αρτυματά με το «καλημέρα» στο ντέρμπι (8’) έκρινε και τον νικητή. Η Ανόρθωση επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 και από χθες βράδυ απολαμβάνει τη θέα που της προσφέρει το ρετιρέ. Ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά την πρώτη αγωνιστική και έγινε η μοναδική ομάδα που μετρά επτά νίκες στο πρωτάθλημα. Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, και, το σημαντικότερο, πιο ουσιαστική, σ’ ένα παιχνίδι που δεν έφθασε σε υψηλά επίπεδα θεάματος. Κυνήγησε την ουσία η πρωτοπόρος, πλέον, ομάδα του πρωταθλήματος, διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της προβάδισμα και πήρε το ζητούμενο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ανόρθωση έδειξε πρόθεση να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα, ο Κετσπάγια με την αλλαγή του Μαργκάσα αντί του Χριστοφή (52’) θέλησε να γεμίσει τη μεσαία γραμμή και το πέτυχε. Δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να δημιουργήσει ευκαιρίες και ούτε καν να γίνει επικίνδυνη.

Πολύ δυνατά άρχισε τον αγώνα η Ανόρθωση, με τον Αρτυματά να έχει κεφαλιά στο δοκάρι μόλις στο 2’ και λίγο αργότερα (8’) με εξαιρετικό βολέ κάρφωσε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τέουκενς. Γκολ που έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, που άγγιξαν το δεύτερο γκολ με τον Χριστοφή (14’) αλλά μόνος από ευνοϊκή θέση σούταρε έξω. Η Ανόρθωση συνέχισε να είναι πολύ καλύτερη και επικίνδυνη, παρόλο που η ΑΕΚ ανέκτησε την κατοχή της μπάλας. Απείλησε σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις (Χριστοφή 19’, Μίχα 21’, Οκριασβίλι 42’, Μανιάς 45’+1) αλλά πότε η αστοχία και πότε ο Τέουκενς δεν της επέτρεψαν να διπλασιάσει τα τέρματά της. Η ΑΕΚ είχε μόνο ένα άστοχο σουτ του Τρισκόφσκι (28’).

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Είμαι περήφανος»

Στην επανάληψη, η Ανόρθωση θέλησε να δώσει χώρο στην αντίπαλό της αλλά με πολύ καλά τρεξίματα και μαρκαρίσματα δεν της επέτρεψε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει την περιοχή μπροστά από την εστία του Λόρια και δεν απείλησε σε καμιά περίπτωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ