aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Όσο κρύβει τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί…

Ανόρθωση: Όσο κρύβει τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί…

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τη χειρότερη επίδοση συγκομιδής βαθμών στις έξι πρώτες αγωνιστικές της τελευταίας δεκαπενταετίας κατέγραψε η Ανόρθωση. Οι μόλις έξι βαθμοί αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία «νοσεί» και αγνοεί τη χαρά της νίκης από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι μόλις τρεις τελικές προσπάθειες στο ισόπαλο 1-1 με την Ένωση στο Παραλίμνι, ενδεχομένως να πρόκειται για το χειρότερο στατιστικό στην ιστορία της Ανόρθωσης.

Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ποδοσφαιριστές που σου δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν αγγαρεία λες και θέλουν να εκδικηθούν κάποιον. Γιατί την αξία τους την απέδειξαν πέρσι. Άλλωστε, από τους ένδεκα ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Παραλίμνι οι 10 οδήγησαν την ομάδα της Αμμοχώστου στην εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Θέμα καθυστερημένων πληρωμών δεν υπάρχει (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ πάνω δεξιά), η δικαιολογία του… απρόσιτου και προβληματικού για πολλούς Ρόνι Λέβι έπαψε να υφίσταται, αλλά η Ανόρθωση εμφανίστηκε ακόμα χειρότερη στο πρώτο παιχνίδι της χωρίς τον Ισραηλινό στον πάγκο.

«Θέλω να καλέσω τον κόσμο να κλείσει τα αφτιά του. Σίγουρα είμαστε δυσαρεστημένοι, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μουρμούρα. Όμως θεωρώ πως έχουμε ξεφύγει. Δεν θέλω οι συζητήσεις καφενείου να επηρεάζουν τον κόσμο και την ομάδα», δήλωσε προ ημερών κατά την παρουσίαση του Γιούργκεν Στρέπελ ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή. Έλα, όμως, που ο κόσμος και μάτια έχει ανοικτά και αφτιά, γι’ αυτό και η «έκρηξη» στο τέλος της αναμέτρησης με την Ένωση ήταν αναπόφευκτη. Οι οπαδοί της «Κυρίας» αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φέρουν τεράστια ευθύνη για το συνονθύλευμα που παρουσιάζει η ομάδα της Αμμοχώστου.

H «ρίζα» του κακού είναι στα αποδυτήρια της Ανόρθωσης και όσο αυτό κρύβεται κάτω από το «χαλί» και δεν μπαίνει το… μαχαίρι στο κόκαλο, τόσο η «Κυρία» θα διασύρεται στο γήπεδο. Ποδοσφαιριστές με τεράστια προσωπικότητα όπως οι Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Βίκτορ και Ράγιος έχουν χάσει τη διάθεση και τη «φλόγα» της διάκρισης και μαζί τους η Ανόρθωση το «τρένο» της διάκρισης.

Οι αγώνες που ακολουθούν με ΑΕΚ (εκτός) και Απόλλωνα (εντός) έχουν ακόμα πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας για τους κυανόλευκους, οι οποίοι εάν δεν βελτιωθούν δραματικά θα βιώσουν ακόμα χειρότερες στιγμές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ