aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Όσο η ομάδα πηγαίνει από νίκη σε νίκη…

Ανόρθωση: Όσο η ομάδα πηγαίνει από νίκη σε νίκη…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το φετινό πολύ καλό ξεκίνημα της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα έχει γεμίσει τον κόσμο της ομάδας με προσδοκίες και την ελπίδα ότι φέτος η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Το καλό ξεκίνημα όμως επιβάλλεται να μην παρασύρει κανέναν. Ο Τιμούρ Κετσπάγια με τους συνεργάτες κρατούν μικρό καλάθι και πηγαίνουν βήμα-βήμα.

Πάντως, το ενθαρρυντικό ξεκίνημα για την Ανόρθωση σε κάθε νέα σεζόν είναι συχνό φαινόμενο. Πηγαίνοντας λίγο πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στην τελευταία δεκαετία, τότε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με το τι έκανε η ομάδα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές κάθε πρωταθλήματος.

Δυο φορές την τελευταία δεκαετία είχε το απόλυτο των εννέα βαθμών στο ξεκίνημα. Άλλες τέσσερις φορές μάζεψε επτά βαθμούς, όσους έχει και φέτος, και μία φορά είχε έξι βαθμούς. Δυο φορές κατάφερε να πάρει τέσσερις βαθμούς σε τρία ματς, ενώ η χειρότερη συγκομιδή ήταν το 2014-15 όταν πήρε με το ζόρι τρεις βαθμούς. Οι πλείστες από τις πιο πάνω χρονιές είχαν απογοητευτικό τέλος και χαρακτηρίστηκαν αποτυχημένες.

Ο Κετσπάγια ξέρει πολύ καλά ότι το θετικό ξεκίνημα αποτελεί καλή ώθηση για τη συνέχεια. Αυτό που μετρά είναι η ομάδα να δουλεύει σωστά στις προπονήσεις, να βγάζει στο γήπεδο την ποιότητά της και να βελτιώνεται. Στα τρία πρώτα παιχνίδια η βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι αισθητή και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Αν ο Τιμούρ Κετσπάγια καταφέρει και βελτιώνει πράγματα κάθε αγωνιστική, τότε οι δυνατότητες της Ανόρθωσης και οι πιθανότητες για μία επιτυχημένη σεζόν είναι μεγάλες.

Σημαντικό κομμάτι σε αυτό θα παίξει και η παρουσία του κόσμου, ο οποίος για την ώρα είναι εντυπωσιακός. Όσο η ομάδα πηγαίνει από νίκη σε νίκη είναι λογικό να υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ικανοποίηση και να παρατηρείται αύξηση στην προσέλευση. Αυτό είναι που θέλουν στην Ανόρθωση, έτσι ώστε να καταφέρουν να επαναφέρουν την ομάδα στην κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ