aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οκτώ φορές σκόρερ και οκτώ δημιουργοί

Ανόρθωση: Οκτώ φορές σκόρερ και οκτώ δημιουργοί

Ούτε πίστωση χρόνου χρειάστηκαν ούτε δυσκολεύτηκαν στην προσαρμογή τους. Τρία χειμερινά αποκτήματα της Ανόρθωσης, οι Νίκολα Μίτροβιτς, Αντρέ Άλβες και Φιλίπε Ολιβέιρα, έκαναν αμέσως τη διαφορά. Βοήθησαν σημαντικά στο ανέβασμα της απόδοσης της ομάδας, την κατέστησαν ιδιαίτερα αποτελεσματική και άλλαξαν τη δυναμική της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η διαδρομή που διένυσε η «Κυρία» από τη 10η μέχρι την 6η θέση σίγουρα δεν ήταν αποκλειστικό προϊόν των μετεγγραφών της. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς του Ρόνι Λέβι είχαν φανεί στα παιχνίδια που προηγήθηκαν της ενίσχυσης του ρόστερ. Επίσης, εντός του 2017 είναι παραπάνω από εμφανής η αγωνιστική αφύπνιση του ηγετικού Ρούβεν Ράγιος, ενώ μια σειρά παικτών (Γκάμπριελ, Σιβού, Καμπρέρα και άλλοι) άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση λόγω του νικηφόρου σερί.

Στην κυανόλευκη ενδεκάδα έκαναν την εμφάνισή τους νεοαποκτηθέντες, στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα (4-1 τον Ερμή, 3-0 την Αναγέννηση, 2-0 τη Δόξα, 4-2 τον Εθνικό, 4-1 την Καρμιώτισσα), όπως και στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου (3-1 την ΑΕΚ). Έξι παιχνίδια στα οποία η ομάδα της Αμμοχώστου σημείωσε μόνο νίκες. Άφησαν τη σφραγίδα τους σε όλα, είτε ως δημιουργικοί είτε ως σκόρερ:

Αντρέ Άλβες: Σκόραρε σε τρεις από τις 5 συμμετοχές του ο -εγνωσμένης αξίας- επιθετικός κορυφής, σημείωσε συνολικά 5 τέρματα (συμπεριλαμβανομένου ενός χατ τρικ) και έδωσε 1 τελική πάσα.

Νίκολα Μίτροβιτς: Ένας μέσος με προσωπικότητα, επιστροφές, αναχαιτίσεις, ανάπτυξη παιχνιδιού και σερβίρισμα στους επιθετικούς. Στις 6 εμφανίσεις του με τον φοίνικα στη φανέλα, έφτιαξε 4 τέρματα. Δύο από εκτελέσεις κόρνερ και άλλα δύο από κάθετες τελικές πάσες.

Φιλίπε Ολιβέιρα: Ο ποιοτικός πλάγιος φορ, μετά από 5 παρουσίες, φρόντισε όλοι να τον θυμούνται επειδή σκόραρε 3 φορές και μοίρασε 2 τελικές πάσες, σε χρονικά σημεία που έγερναν την πλάστιγγα των αγώνων υπέρ της Ανόρθωσης.

Δημήτρης Γιαννούλης: Ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά 2 αναμετρήσεων έριξε ο Ισραηλινός τεχνικός τον νεαρό αριστερό μπακ, ο οποίος πρόλαβε και δημιούργησε 1 γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ