aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οικονομική υπέρβαση για τον «τζόκερ» Χούσμπαουερ

Ανόρθωση: Οικονομική υπέρβαση για τον «τζόκερ» Χούσμπαουερ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Προ των πυλών του «Αντώνης Παπαδόπουλος» βρίσκεται ο Γιόζεφ Χούσμπαουερ. O Τσέχος μέσος απάντησε θετικά στην πρόταση της Ανόρθωσης και τις επόμενες μέρες θα έρθει στην Κύπρο για να ενταχθεί στο ρόστερ της «Κυρίας».

Η συμφωνία των κυανόλευκων με τον 30χρονο ποδοσφαιριστή προνοεί διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Χούσμπαουερ θήτευσε στη λήξασα σεζόν από ένα εξάμηνο στις Σλάβια Πράγας και Δυναμό Δρέσδης. Με την ομάδα της Τσεχίας έπαιξε σε 18 παιχνίδια και πέτυχε πέντε γκολ, ενώ μέτρησε πέντε συμμετοχές σε παιχνίδια ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Δυναμό Δρέσδης, καθώς η τσέχικη ομάδα αποφάσισε να χρησιμοποίησε περισσότερους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας της Γερμανίας ο Χούσμπαουερ έπαιξε 10 φορές καις σημείωσε ένα τέρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανόρθωση έκανε οικονομική υπέρβαση για να αποσπάσει την υπογραφή του διεθνούς Τσέχου, ο οποίος είχε συμβόλαιο με την Σλάβια Πράγας έως το Καλοκαίρι του 2021, όμως αποφασίστηκε από κοινού να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήθελε διακαώς την απόκτηση του Χούσμπαουερ μετά το ναυάγιο στις προσπάθειες απόκτησης του Γιασμίν Στσουκ. Ο Χούσμπαουερ είχε γεμάτες σεζόν στη Σλάβια Πράγας από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2020 και μάλιστα ήταν και αρχηγός της.

Ο ύψους 1.81μ. ποδοσφαιριστής, που το 2015 θήτευσε για ένα εξάμηνο στην Κάλιαρι καταγράφοντας δύο συμμετοχές, αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Στη λήξασα σεζόν 21 φορές αγωνίστηκε ως δημιουργικός μέσος («οκτάρι»), εφτά φορές ως επιτελικός μέσος («δεκάρι») και τέσσερις ως ανασταλτικός μέσος («εξάρι»).

Διαβάστε επίσης:

Δείτε σε δράση τον Γιόζεφ Χούσμπαουερ 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ