aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι τέσσερις λόγοι για το «όχι»

Ανόρθωση: Οι τέσσερις λόγοι για το «όχι»

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μία από τις έξι ομάδες που ψήφισαν «όχι» στο αίτημα της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού Άχνας για αναβολή των αγώνων τους στην 6η αγωνιστική λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην ψηφοφορία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ ήταν η Ανόρθωση.

Στην ομάδα της Αμμοχώστου στήριζουν την απόφαση τους σε τέσσερις λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι έχει ήδη εφαρμοστεί στην περίπτωση του Εθνικού και της Νέας Σαλαμίνας η πρόνοια του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ για αναβολή αγώνα όταν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό πέραν των τεσσάρων παικτών 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ημέρα διεξαγωγής μίας αναμέτρησης.

Ο δεύτερος είναι το γεγονός πως στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ, αλλά και σε όλα τα πρωτόκολλα διεξαγωγής πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, δεν προνοείται να αναβάλλονται οι αγώνες μίας ομάδας έως ότου επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση οι ποδοσφαιριστές που νόσησαν από κορωνοϊό.

Στην ομάδα της Αμμοχώστου θεωρούν ότι ενδεχόμενη απόφαση αναβολής αγώνων θα οδηγήσει στη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς στην περίπτωση του Εθνικού και της Νέας Σαλαμίνας θα χρειαστούν τουλάχιστον 45 μέρες μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι ποδοσφαιριστές στην αγωνιστική δράση. Επομένως, όπως τονίζουν στην ομάδα της Αμμοχώστου, εφόσον το φαινόμενο επαναληφθεί και σε άλλες ομάδες στο μέλλον το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 δεν θα ολοκληρωνόταν στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο τέταρτος λόγος που ώθησε την «Κυρία» να ψηφίσει αρνητικά είναι το γεγονός πως σε χώρες με χειρότερη επιδημιολογική εικόνα από αυτή της Κύπρου δεν παρατηρήθηκε τόσο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε μια ομάδα, κάτι που καταδεικνύει ότι στις δύο ομάδες, τον Εθνικό και τη Νέα Σαλαμίνα, δεν ακολουθήθηκε πιστά ή και ορθά το πρωτόκολλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ