aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι «πυρομανείς» του Κετσπάγια!

Ανόρθωση: Οι «πυρομανείς» του Κετσπάγια!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η Ανόρθωση πήρε το βασικό ζητούμενο (το τρίποντο) από την αναμέτρηση κόντρα στην Καρμιώτισσα, αλλά οι οπαδοί της δεν το ευχαριστήθηκαν στον βαθμό που θα ήθελαν. Χωρίς αμφιβολία άξιζε τη νίκη, ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς, αλλά το τελικό σφύριγμα έφερε περισσότερο ανακούφιση παρά ικανοποίηση. Κι αυτό διότι κάποιοι ποδοσφαιριστές της δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των φίλων τους ή, καλύτερα, τους απογοήτευσαν.

Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα να φέρει μια ευρεία νίκη ως αποτέλεσμα της καλής εμφάνισης κατά διαστήματα στο φινάλε έφερε άγχος και τη γνωστή μουρμούρα της επικράτησης με «αχ» και «βαχ». Κατά καιρούς, κι αυτός ακόμη ο Τιμούρ Κετσπάγια μπαίνει στη σφαίρα της κριτικής για τα συστήματα και τις αλλαγές του, καθώς επίσης και για τις φωνές έως… ουρλιαχτά προς τους παίκτες. Προχθές μάλλον θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος αν τα «έχωνε» άγρια σε ορισμένους και ιδιαίτερα σε κάποιους που μονίμως κολυμπούν στα ρηχά και σε μερικούς που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή, αλλά δεν βοήθησαν καθόλου.

Η γνωστή ατάκα «παιχνίδι με τη φωτιά» έγινε επιστήμη προχθές βράδυ από μερικούς κυανόλευκους που αγγίζουν τα όρια του… πυρομανούς. Λες κι είναι εθισμένοι με τη φωτιά. Όλα (σχετικά) καλά κι ωραία μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον δείκτη του σκορ αντί 2-0 να μπορούσε να είναι πολύ πιο ψηλά, παρά το αξιόμαχο των αντιπάλων. Η έξοδος των Μίχα και Καλτσά, οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες, έφερε «αναστάτωση», έλλειψη πρωτοβουλίας και επιπολαιότητα στον υπερθετικό βαθμό. Φάσεις (ιδιαίτερα στην κόντρα) που με λίγη προσοχή θα μπορούσαν να γίνουν γκολ ή τουλάχιστον μεγάλη ευκαιρία ρίχνονταν κατ’ επανάληψη στον κάλαθο των αχρήστων! Και μετά τη μείωση του σκορ από την Καρμιώτισσα, μύριζε περισσότερο η ισοφάριση παρά η διεύρυνση του σκορ.

Πολλοί οπαδοί των κυανόλευκων αποθέωναν χθες βράδυ τον Μουρτάζ Νταουσβίλι που ήταν εξαιρετικός και συνεπέστατος σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Αντίστοιχα τη μεγαλύτερη γκρίνια άκουσαν οι Χριστοφή και Ελουντού που δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τη «δίψα» τους για αγωνιστικά λεπτά, αφού οι ολοκληρωμένες τους ενέργειες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ