aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι «κλειδωμένες» θέσεις, το ερωτηματικό και η πιθανή έκπληξη

Ανόρθωση: Οι «κλειδωμένες» θέσεις, το ερωτηματικό και η πιθανή έκπληξη

Η πιο μεγάλη ώρα των τελευταίων 13 χρόνων έφτασε για την Ανόρθωση. Υπερβολή; Μάλλον όχι από την στιγμή που η «Κυρία» θα διεκδικήσει για πρώτη φορά, μετά το 2008, σ’ ένα αγώνα την κατάκτηση ενός τίτλου!

Το βράδυ του Σαββάτου (15/5, 20:30) η ομάδα της Αμμοχώστου έχει ραντεβού με την ιστορία. Απέναντι στον Ολυμπιακό θα κυνηγήσει το 11ο Κύπελλο στην ιστορία της, με στόχο να βάλει τέλος στην ξηρασία 13 ετών από τους τίτλους. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Ναι μεν πρωταρχικός στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η μακροχρόνια αποχή από τους τίτλους δεν επιτρέπει σε κανέναν να μειώνει οποιοδήποτε τρόπαιο.

Η προετοιμασία της Ανόρθωσης ολοκληρώνεται με βραδινή προπόνηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πλην του Αζέρ Μπουσουλάτζιτς όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός δοκίμασε αρκετά πράγματα στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών, καθώς θέλει να είναι σε ετοιμότητα οι ποδοσφαιριστές του να προσαρμοστούν σε διαφορετικά δεδομένα εάν το απαιτήσει η αναμέτρηση. Άλλωστε, πρόκειται για ένα παιχνίδι 90’ ή 120’ που κρίνει έναν ολόκληρο τίτλο και ο 53χρονος τεχνικός δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη.

Αν και δοκίμασε σχηματισμό 4-2-3-1 δύσκολα ο Κετσπάγια θα εγκαταλείψει το 3-6-1 που καθιέρωσε στα τελευταία παιχνίδια. Εννέα θέσεις είναι «κλειδωμένες», υπάρχει ένα ερωτηματικό και μία πιθανή έκπληξη. Ο Λόρια θα είναι στην εστία, τριάδα στην άμυνα οι Κορρέα, Ρισβάνης και Βργκοτς, με τον Καλτσά δεξί μπακ – χαφ και τον Κορέια αριστερα. Οι Κώστας Αρτυματάς και Νταουσβίλι θα συνθέσουν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων, με τους Οκριασβίλι και Κβιλιτάια να έχουν σίγουρη θέση βασικού. Την ενδέκατη θέση διεκδικούν οι Μίχα και Χουσμπάουερ.

Ετοιμότητα δηλώνει ο Γιώργος Γκαλίτσιος, τον οποίο ο Κετσπάγια δοκίμασε αντί του Βργκοτς σε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα, αλλά και σε θέση δεξιού μπακ σε σχηματισμό με τετράδα στα μετόπισθεν και πάλι εκτός ενδεκάδας τον Κροάτη αμυντικό. Νοουμένου πως ο Ελλαδίτης δεν έχει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση θα πρόκειται για έκπληξη εάν τον ρίξει στα βαθειά ο Κετσπάγια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ