aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι κανόνες, το «κλαψούρισμα» και η μυστική τιμωρία

Ανόρθωση: Οι κανόνες, το «κλαψούρισμα» και η μυστική τιμωρία

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Εδώ κουμάντο κάνει ο Κετσπάγια. Είτε λέγεσαι Κατσαράβα και παίρνεις 250 χιλιάρικα ευρώ τον χρόνο, είτε λέγεσαι Κοφί, είτε Ράγιος, είτε Αρτυματάς το ίδιο κάνει. Ή θα λειτουργείς ως μία μονάδα και θα έχεις το ρόλο σου σε μία ομάδα ή θα βλέπεις τα παιχνίδια από τον πάγκο και την εξέδρα. Απλά πράγματα.

Η «σφραγίδα» του Τιμούρ άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει στη «Μεγάλη Κυρία», με τη βοήθεια της διοίκησης. Πρώτα γιατί έδωσε εν λευκώ τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Γεωργιανό και δεν παρεμβαίνει στο έργο του και δεύτερο γιατί δεν «κλαψουρίζει» δημόσια για τα 2.000.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσει φέτος ως αποζημιώσεις και οφειλές που άφησε η διοίκηση Ανδρέα Παντελή.

Ο Κετσπάγια έστησε μία ομάδα με καθαρά δικές του επιλογές. «Ψώνισε» από Κύπρο, Ελλάδα και Γεωργία. «Αγορές» που γνωρίζει πολύ καλά και με ποδοσφαιριστές της δικής του φιλοσοφίας. Ο Γεωργιανός έχει το χάρισμα να παίρνει το 110% από το ρόστερ του, να τους κάνει να τρέχουν ακατάπαυστα και να τους μπολιάζει με το αίσθημα του νικητή. Αν προσθέσει κανείς σε αυτά την «φλόγα» που προσδίδει η παρουσία του στον κόσμο της Ανόρθωσης η «σούμα» φέρνει χαμόγελα. Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» αποτελεί «υπερόπλο» για την ομάδα της Αμμοχώστου και με το «καλημέρα» η Ανόρθωση του Κετσπάγια δείχνει ότι θα στηριχτεί σε αυτό. Η Πάφος FC των αστέρων της Πρέμιερ Λιγκ έμοιαζε ανήμπορη να την σταματήσει.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Άλλος άνθρωπος ο Ράγιος, βρήκε το… κουμπί του ο Τιμούρ

Παιχνίδι με παιχνίδι η «Κυρία» εμφανίζεται καλύτερη, εκμεταλλεύεται τα ατού της και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Ο… τεμπέλης (έτσι τον χαρακτήριζαν πέρυσι αρκετοί αν και κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του) Ράγιος έχει μετατραπεί σε άνθρωπο «κλειδί» της «Κυρίας» στις πρώτες αγωνιστικές. Από τα τέσσερα γκολ που σημείωσαν οι κυανόλευκοι τα τρία είχαν αφετηρία το αριστερό πόδι του Ράγιος. Ο Ισπανός πέτυχε δύο γκολ (ένα από πέναλτι και ένα από φάουλ), ενώ πιστώθηκε και μία ασίστ. Το 75% των τερμάτων της Ανόρθωσης προήλθαν από στατικές φάσεις και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Κετσπάγια γέμισε το ρόστερ με ψηλά κορμιά και βασίζεται πολύ τόσο στις στατικές φάσεις, όσο και στις προσωπικές μονομαχίες.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Κυρία» που δεν… σήκωνε κουβέντα

Κλείνοντας επιστρέφουμε στο εισαγωγικό του ρεπορτάζ. Για τους κανόνες του Τιμούρ που λέγαμε. Ο Κοφί έμεινε εκτός αποστολής εξαιτίας της συμπεριφοράς του όταν έγινε αλλαγή στον αγώνα με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Η επίσημη Ανόρθωση δεν δημοσιοποίησε το γεγονός και δεν είχε και λόγο να το κάνει. Σημασία, άλλωστε, έχει να πάρουν το μήνυμα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ