aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι επαφές Παντελή στη Ρωσία και οι ενέργειες της ΦΙΦΑ

Ανόρθωση: Οι επαφές Παντελή στη Ρωσία και οι ενέργειες της ΦΙΦΑ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σε αναμμένα «κάρβουνα» για τα νεότερα από τη Ρωσία και τις επαφές του Ανδρέα Παντελή με τη διοίκηση της Όρενμπουργκ για την αποπληρωμή της μετεγγραφής του Μίχαλ Ντούρις είναι στην Ανόρθωση.

Όπως έγραψε εδώ και καιρό η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν έχει καταβάλει ούτε σεντ στους Ρώσους από το συμφωνηθέν ποσό των 600.000 ευρώ για την αγορά του Σλοβάκου επιθετικού και βρίσκεται προ του φάσματος τραγικών συνεπειών από την ΦΙΦΑ.

Η Όρενμπουργκ προσέφυγε πριν από ένα μήνα στην αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και με τελεσίγραφο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ζητά τα λεφτά που δικαιούται. Ο πρόεδρος της «Κυρίας» ταξίδεψε στη Ρωσία το βράδυ της Δευτέρας (28/1) με σκοπό να πείσει τους Ρώσους να δεχθούν νέο διακανονισμό, καθώς στην παρούσα φάση το ταμείο της «Κυρίας» δεν έχει διαθέσιμο το απαιτούμενο ποσό.

Πώς ενεργεί η ΦΙΦΑ
Ο κλοιός για την Ανόρθωση στενεύει και ο «εφιάλτης» κυρώσεων παραμονεύει. Συνήθως οι ομάδες είναι ελαστικές και αποδέχονται διακανονισμούς, αφού στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθεί μία μετεγγραφή, όσα χρόνια και αν περάσουν. Υπάρχει αισιοδοξία ότι οι Ρώσοι θα αποδεχθούν τον διακανονισμό και θα υπογραφούν τα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία η Ανόρθωση θα κληθεί να παρουσιάσει στην ΦΙΦΑ στο τέλος του μήνα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ζητήσει από την Ανόρθωση στο τέλος του μήνα να δώσει αποδείχτηκα στοιχεία  για αποπληρωμή της μετεγγραφής ή έγγραφα που αποδεικνύουν τη συμφωνία με την Όρενμπουργκ για διακανονισμό. Εφόσον δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο, τότε οι επιπτώσεις για την ομάδα της Αμμοχώστου θα είναι καταστροφικές, αφού θα επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών και εμπάργκο μετεγγραφών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ