aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι «χρυσοκέφαλοι» του +4 και οι… χρυσές κινήσεις του Τιμούρ

Ανόρθωση: Οι «χρυσοκέφαλοι» του +4 και οι… χρυσές κινήσεις του Τιμούρ

Αποστολή εξετελέσθη. Η Ανόρθωση ίδρωσε, μόχθησε, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας την οποία κέρδισε 3-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 στο Τσίρειο ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ομόνοια αύξησε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Τα Βαρωσιώτικα ντέρμπι ουδέποτε δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την Ανόρθωση, η οποία από… αέρος πρόσθεσε στο «σακούλι» άλλους τρεις βαθμούς. Τρία γκολ με ισάριθμες κεφαλιές των Σελίν, Γκαλίτσιου και Ντούρις επέστρεψε στις επιτυχίες και επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη των οπαδών της. Οι στατικές φάσεις αποδείχθηκαν γι’άλλο ένα ματς το ισχυρό όπλο των κυανόλευκων. Οι εκτελέσεις του Καλτσά στα δύο πρώτα τέρματα ήταν εκπληκτικές με τον Ελλαδίτη να δικαιολογεί την εντολή του Κετσπάγια να κτυπά αυτός τις στατικές φάσεις από την αριστερή πλευρά και όχι ο Ράγιος.

Είναι μεγάλη υπόθεση για μία ομάδα να βρίσκει γκολ από στατικές φάσεις από τους δύο ακραίους της αμυντικούς. Ανασταλτικά η Ανόρθωση έκανε το χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι της. Άλλωστε για πρώτη φορά δέχθηκε πέραν του ενός τέρματος σε αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο (εκ των κορυφαίων της Ανόρθωσης φέτος) Μπράνκο Βργκοτς βρέθηκε σε κακή μέρα, νικήθηκε από τον Κίνγκσλεϊ στις δύο φάσεις που η Νέα Σαλαμίνα ισοφάρισε σε 1-1 και 2-2.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Τέτοια λάθη δεν τα κάναμε σε όλη τη σεζόν, το αξίζαμε…»

Τη λύση στην «Κυρία» έδωσαν οι δύο «χρυσές» αλλαγές του Κετσπάγια, ο οποίος δοκίμασε αρχικά τον Χριστοφή σε ρόλο φουνταριστού (αντικαθιστώντας τον Κατσαράβα και πάλι στο ημίχρονο), όμως όταν δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, έριξε στο ματς τον Ντούρις και μετακίνησε τον Κύπριο επιθετικό στα «φτερά». Ο Χριστοφή έκανε σέντρα ακριβείας με το «κακό» του πόδι (αριστερό), ο Ντούρις έκανε εξαιρετική κεφαλιά και κάπως έτσι η Ανόρθωση πέτυχε το ζητούμενο.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Ξέφυγε η Ανόρθωση, πλησίασε την Ομόνοια ο ΑΠΟΕΛ

Ακολουθούν δύο αγώνες με Εθνικό (εκτός) και ΑΕΚ (εντός), τους οποίους αν η Ανόρθωση κερδίσει θα ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς από την Ομόνοια ή τον ΑΠΟΕΛ ή και τους δύο, καθώς στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου οι δύο «μεγάλοι» της Λευκωσίας θα τεθούν αντιμέτωποι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ