aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι 6 «σωματοφύλακες» του Τιμούρ Κετσπάγια

Ανόρθωση: Οι 6 «σωματοφύλακες» του Τιμούρ Κετσπάγια

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στη μέχρι σήμερα προπονητική του καριέρα, ο Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε να μην κολλάει σε ονόματα ποδοσφαιριστών ή σε μεγάλα συμβόλαια, θέλοντας να μοιράζει το καρπούζι στα ίσα και να είναι δίκαιος με όλους τους παίκτες του. Όποιος προσπαθεί και όποιος αξίζει θα παίζει με τον Γεωργιανό τεχνικό, είτε είναι το νούμερο ένα όνομα στο ρόστερ είτε το 20ό.

Αν και το δείγμα είναι μικρό για φέτος, εντούτοις, θα επιχειρήσουμε να δούμε μέσα από τους αριθμούς ποιους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης εμπιστεύεται περισσότερο ή σε ποιους έχει δώσει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Συνολικά έξι παίκτες δεν έχουν χάσει δευτερόλεπτο στα τρία πρώτα παιχνίδια της «Κυρίας» στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τους Λόρια, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιο, Αρτυματά και Ράγιος, οι οποίοι μετρούν 270 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους.

Με λίγα λόγια ο Κετσπάγια δείχνει μέσα από τα στατιστικά ότι δεν θέλει να κάνει αλλαγές στην άμυνα, προσπαθώντας να κρατήσει τους ίδιους παίκτες για να «χτίσει» ομοιογένεια, εν αντιθέσει μεσοεπιθετικά που έχει κάνει πολλές αλλαγές αλλά και δοκιμές. Αν δεν τραυματιζόταν ο Σελίν, πιθανόν και αυτός να είχε φουλ λεπτά συμμετοχής κι έτσι όλη η αμυντική γραμμή δεν θα είχε χάσει λεπτό.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο «εγκέφαλος» Οκριασβίλι

Από τη μεσαία γραμμή μέχρι και την επίθεση, οι μοναδικοί που έχουν το απόλυτο είναι ο Αρτυματάς, αλλά και ο Ρούβεν Ράγιος που έχει καταφέρει να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο φέτος. Κι αυτό με τη μεγάλη συμβολή του Κετσπάγια, ο οποίος τον πίστεψε και τον βοήθησε να βγάλει τον καλό του εαυτό, αν και αρχικά δεν φαινόταν ότι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα εξελισσόταν σε βασικό ποδοσφαιριστή. Από κοντά ακολουθούν οι Καλτσάς (178 λεπτά), Εγγλέζου (164 λεπτά) και Ντούρις (152 λεπτά).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ