aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο ξεκάθαρος στόχος και το πλάνο του Τιμούρ

Ανόρθωση: Ο ξεκάθαρος στόχος και το πλάνο του Τιμούρ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Ανόρθωση ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δεύτερη φορά τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θέλει να επιβεβαιώσει στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι το φαβορί της αναμέτρησης και ότι έχει το πάνω χέρι για να περάσει στα ημιτελικά. Το έργο της όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο, μιας και η συμπολίτισσά της είναι διψασμένη και αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Γεωργιανός προπονητής δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαργκάσα και Εγγλέζου, καθώς και στον τιμωρημένο Νταουσβίλι. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε αλλαγές στη μεσαία γραμμή.

Σημαντικό για τη «Μεγάλη Κυρία» είναι να καταφέρει να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Στο παιχνίδι πρωταθλήματος της περασμένης Κυριακής, παρά τη νίκη της (3-2), ήταν ευάλωτη και με πολλά προβλήματα στην άμυνα. Εκείνο το ματς αποτελεί παράδειγμα αποφυγής, στην προσπάθειά της να κρατήσει αμυντικά σε καλύτερο βαθμό. Αν νικήσει δίχως να δεχθεί γκολ, θα είναι ό,τι καλύτερο ενόψει του επαναληπτικού.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να διατηρηθεί ο Λόρια. Δεξιός μπακ θα είναι ο Γκαλίτσιος, αριστερός ο Σελίν και κεντρικοί αμυντικοί οι Σίλντενφελντ και Βργκοτς. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Αρτυματάς, ένας εκ των Βασιλακάκη-Ιωάννου και ο Ράγιος (σε ρόλο επιτελικού). Στην επίθεση δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο ο Οκριασβίλι, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν με αξιώσεις Χριστοφή και Ντούρις. Οι δυο τελευταίοι χάρισαν τη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Νέας Σαλαμίνας. Τα σενάρια για την ενδεκάδα είναι πολλά μιας και θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Ανανίντζε, αλλά ακόμη δεν είναι στο 100% και ίσως δεν θελήσει να τον ρισκάρει ο Κετσπάγια.

Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό και υπάρχει αισιοδοξία ότι η Ανόρθωση θα καταφέρει να πάρει το σκορ που θέλει για να βάλει και τις βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά. Αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό και κυρίως συγκέντρωση. Κάτι που έλειψε σε μεγάλο βαθμό στο ματς της Κυριακής και που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη «Μεγάλη Κυρία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ