aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο «τσιμεντωμένος» Λόρια τον χαβά του…

Ανόρθωση: Ο «τσιμεντωμένος» Λόρια τον χαβά του…

TOY ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Κανένας δεν ξέρει αν είναι για καλό ή για κακό, αλλά στους αγώνες της Εθνικής Γεωργίας, το σκηνικό με τον Γκιόργκι Λόρια, είναι εντελώς διαφορετικό από ότι στην Ανόρθωση. Την Παρασκευή το βράδυ (15/11), ο Λόρια βρέθηκε αντιμέτωπος με την εθνική Ελβετίας που ουσιαστικά έπαιζε την πρόκριση της στην τελική Euro 2020.

Ο Γεωργιανός κίπερ τον χαβά του… Οι Ελβετοί πολυβολούσαν ασταμάτητα, έκαναν 25 τελικές προσπάθειες, κέρδισαν 9 κόρνερ, αλλά ο Γεωργιανός γκολκίπερ νικήθηκε μόλις μια φορά στο 77’ με εξ’ επαφής άπιαστη κεφαλιά. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ο βασικός τερματοφύλακας της χώρας του κι ο προπονητής του, τον βγάζει μόνο στα φιλικά.

Διαβάστε επίσης: Ο Λόρια «συστατικό» πετυχημένης συνταγής

Γιατί όμως το σκηνικό στην Εθνική Γεωργίας διαφέρει από αυτό στην Ανόρθωση; Με τη φανέλα της προσφυγικής ομάδας, είναι μεν «φανταστικός», αλλά είναι και τέτοια η ανασταλτική λειτουργία της Ανόρθωσης, που δύσκολα κάνουν φάσεις οι αντίπαλοι. Αντιθέτως με την Εθνική Γεωργίας, και πολλές φάσεις φτιάχνουν οι αντίπαλοι, και πολλές και καθοριστικές είναι οι αποκορύσεις του Λόρια.

Στην προκριματική φάση του Euro 2020 (σε οκτώ ματς) δέχθηκε δέκα τέρματα, ενώ στο κυπριακό πρωτάθλημα και πάλι σε οκτώ ματς δέχθηκε τέσσερα τέρματα, εκ των οποίων τα δύο στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν και ο MVP της αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ