aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Τιμούρ ξεπέρασε τον εαυτό του της περιόδου 2007/08

Ανόρθωση: Ο Τιμούρ ξεπέρασε τον εαυτό του της περιόδου 2007/08

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η Ανόρθωση ξεδίπλωσε τις επιθετικές αρετές της στον αγώνα με την Δόξα και κατέγραψε την πιο ευρεία νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η εξάρα επί της Δόξας είχε πολλαπλά οφέλη για την ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς ο Τιμούρ Κετσπάγια είδε με ικανοποίηση δύο από τους επιθετικούς του, Ντούρις και Κατσαράβα, να σκοράρουν για πρώτη φορά φέτος και να βάζουν τέλος στην «αφλογιστία» των φορ. Οι επιδόσεις των «φουνταριστών» έφεραν χαμόγελο στον Γεωργιανό προπονητή, ο οποίος έχει αρκετούς λόγους για να καμαρώνει στην έως τώρα πορεία της «Κυρίας» στο πρωτάθλημα.

Ένας εξ αυτών, ίσως και ο πιο σημαντικός, είναι η σταθερότητα της ανασταλτικής λειτουργίας. Σε πέντε αγώνες οι κυανόλευκοι δέχθηκαν μόλις δύο τέρματα, όσα και ο ΑΠΟΕΛ, και έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος καθώς οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν δύο αγώνες λιγότερους. Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται πως στα μόλις δύο παιχνίδια που δεν κέρδισε η Ανόρθωση δεν δέχθηκε γκολ, άρα πρόσθεσε στο «σακούλι» τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαβάστε επίσης: Σίλντενφελντ: «Αν έρθει ακόμα ένας Γεωργιανός θα μας διδάσκουν τη γλώσσα»

Η «Κυρία» του Τιμούρ Κετσπάγια καταγράφει καλύτερες επιδόσεις στον ανασταλτικό τομέα ακόμα και από τη σεζόν 2007/08, την οποία πανηγύρισε τελευταία φορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στις έξι πρώτες αγωνιστικές, με τον Γεωργιανό ξανά στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας είχε δεχθεί τέσσερα γκολ. Τα τελευταία 12 χρόνια η ομάδα της Αμμοχώστου άλλες δύο φορές είδε την εστία της να παραβιάζεται μόνο δύο φορές. Την αγωνιστική περίοδο 2012/13 κατά την οποία τερμάτισε 2η και τη σεζόν 2017/18 που την βρήκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Λες και παίζουν για χρόνια μαζί…

Παρόλο που η αμυντική γραμμή της Ανόρθωσης αποτελείται κατά 4/5 (συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα Λόρια) με νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστής υπάρχει ομοιογένεια και άψογη συνεργασία. Το κεντρικό δίδυμο Σίλντενφελντ – Βργκοτς με «όπλο» την εμπειρία τα πηγαίνει περίφημα, ενώ καθοριστική είναι η προσφορά των ακραίων μπακ Σελίν – Γκαλίτσιου και των ανασταλτικών μέσων Αρτυματά Μαργκάσα. Βασικοί και στα έξι παιχνίδια έπαιξαν οι Λόρια, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος και Αρτυματάς, ενώ ο Σελίν μέτρησε μία απουσία (λόγω τραυματισμού) και τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Εγγλέζου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ