aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Τιμούρ «ψήνει» τον Κβίλια

Ανόρθωση: Ο Τιμούρ «ψήνει» τον Κβίλια

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η χθεσινή μέρα δεν πρέπει να ήταν από τις πιο ευχάριστες για τους φίλους της Ανόρθωσης. Φεύγει ο ένας, φεύγει ο άλλος, θέλει να φύγει ο παράλλος. Μετρά, βέβαια, και το γεγονός ότι αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που θέλουν να φύγουν αποτελούν στόχους των ανταγωνιστών της «Κυρίας» κι επιπρόσθετα ανήκουν στη γεωργιανή «παροικία» που έφερε στην Κύπρο ο Τιμούρ Κετσπάγια. Πολύ λίγοι γνωρίζουν πώς αισθάνεται πραγματικά ο Γεωργιανός τεχνικός με τις εξελίξεις, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να το ξεπεράσει ανώδυνα.

Έχουμε και λέμε… Η μετεγγραφή του Οκριασβίλι στην Ομόνοια «ψήνεται» εδώ και αρκετό καιρό. Ο ίδιος αποκάλυψε στον «Active» 107,4 & 102,5 ότι είχε πρόταση από τους πράσινους από τον Ιανουάριο. Στην Ανόρθωση θεωρήθηκαν πολύ υψηλές οι απαιτήσεις του και με δεδομένο ότι τέλειωσε το συμβόλαιό του, η αποχώρηση ήταν μονόδρομος. Από την άλλη, ο Κβιλιτάια, όντως, εξέφρασε την πρόθεση να μείνει στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Ευγένιο Χαμπουλλά, η ομάδα στην οποία ανήκει, η Γάνδη, ζήτησε τον Ιανουάριο 2,5 εκατ. ευρώ και δεν υπήρχε κανένα πεδίο διαπραγμάτευσης. Όπως όλα δείχνουν, καταλήγει στον ΑΠΟΕΛ που ικανοποίησε τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα του (προφανώς κι έριξε τις απαιτήσεις της). Και για να… τριτώσει η ιστορία με τους Γεωργιανούς, έγινε γνωστό ότι ο Μουρτάζ Νταουσβίλι είναι στο στόχαστρο του ΑΠΟΕΛ. Μόνο που ο Γεωργιανός μέσος έχει συμβόλαιο με την Ανόρθωση, η οποία πρέπει να αποζημιωθεί για να τον παραχωρήσει.

Γεωργιανοί φεύγουν, Γεωργιανοί θα -γίνει προσπάθεια να- έρθουν. Είναι γνωστό ότι οι κυανόλευκοι ενδιαφέρονται, ως πρώτο πιάτο στο μετεγγραφικό μενού, για τον αρχηγό της Εθνικής Γεωργίας, τον 33χρονο στόπερ Γκουράμ Κάσια, και για τον 27χρονο διεθνή μέσο Βαλεριάν Κβίλια. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρώτος στόχος του Κετσπάγια είναι ο Κβίλια. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πιστεύεται ότι μπορεί να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή. Μεγάλωσε στη ξενιτιά, αφού από τα 18 του βρέθηκε στην Ουκρανία κι έπαιξε στη Μέταλουργκ Ζαπορίγια, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Λευκορωσία (έπαιξε στη Μινσκ και την Μπάτε).

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Ζεστός» για Γιαννιώτα, απέρριψε Ντάρμπισαϊαρ

Επόμενος σταθμός του ήταν η Ελβετία για λογαριασμό της Λουκέρνης, από την οποία τον απέκτησε η πρωταθλήτρια Πολωνίας, Λέγκια Βαρσοβίας. Εκεί ενθουσίασε τη σεζόν 2019-20 (35 συμμετοχές, 8 γκολ), ενώ στη λήξασα σεζόν μέτρησε 19 συμμετοχές. Ο Κετσπάγια θεωρεί ότι ο συμπατριώτης του μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως επιτελικός μέσος όσο και ως «οκτάρι». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γεωργία (αναχώρησε χθες για διακοπές και στη συνέχεια θα πάει στην πατρίδα του), θεωρείται σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να «ψήσει» τον Κβίλια. Εκ πρώτης όψεως υπάρχει μια διαφορά στο οικονομικό, αλλά με αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορεί να προκύψει συμφωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ