aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Τιμούρ… μιμήθηκε τον Στρέπελ σχεδόν έναν χρόνο μετά

Ανόρθωση: Ο Τιμούρ… μιμήθηκε τον Στρέπελ σχεδόν έναν χρόνο μετά

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Τρόπο για να αξιοποιήσει το… βαρύ πυροβολικό που ονομάζεται Μίχαλ Ντούρις βρήκε ο Τιμούρ Κετσπάγια! Η Ανόρθωση διαθέτει τρεις ποιοτικούς επιθετικούς (Ντούρις, Σαντίκ, Κατσαράβα) και έτσι ο Τιμούρ «αναγκάστηκε» να χρησιμοποιήσει τον Ντούρις στο αριστερό φτερό τις επίθεσης. Αποτέλεσμα; Δύο ευρείες νίκες (Δόξα και Ολυμπιακό) για την «Μεγάλη Κυρία» με τρία γκολ ενεργητικό για τον Ντούρις, κάτι που φανερώνει πως το αριστερό άκρο του… πάει!

«Δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ, αλλά ο προπονητής. Τώρα παίζουμε καλά. Στην ενδεκάδα μπορεί να παίξει μόνο ένας επιθετικός. Τώρα, παίζω στο αριστερό άκρο, αλλά δεν με πειράζει, θέλω να παίζω, να παίζω καλά και να κερδίζω φυσικά», ήταν το σχόλιο του Σλοβάκου άσου στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» όταν κλήθηκε να σχολιάσει την θέση που αγωνίζεται.

Πάντως, ο Κετσπάγια δεν ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον Ντούρις στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Δεν γνωρίζουμε αν ο Γεωργιανός τεχνικός εμπνεύστηκε από τον Γιούρχεν Στρέπελ, αλλά ο Ολλανδός ήταν αυτός που χρησιμοποίησε πρώτος τον Σλοβάκο επιθετικό στο αριστερό άκρο της Ανόρθωσης, στον αγώνα της 8ης αγωνιστικής της περασμένης σεζόν απέναντι στον Απόλλωνα στο Τσίρειο στάδιο.

Εκεί, ο Στρέπελ είχε την… έμπνευση να βάλει τον Ντούρις στα αριστερά, με τον Σλοβάκο να επιτυχαίνει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (1’, 33’) και να δίνει εν τέλει τη νίκη στην ομάδα του με 1-2. Μάλιστα στον συγκεκριμένο αγώνα ο Ντούρις τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο (46’), ωστόσο πρόλαβε ήδη να βάλει… την υπογραφή του στην σπουδαία νίκη των κυανόλευκων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ