aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο σταθερός, ο κορυφαίος κι ο επιπόλαιος

Ανόρθωση: Ο σταθερός, ο κορυφαίος κι ο επιπόλαιος

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το δεύτερο γκολ του Δημήτρη Χριστοφή με τη φανέλα της Ανόρθωση και πρώτο μετά από εννέα μήνες ήταν αρκετό για να χαρίσει στην «Κυρία» τη νίκη με 1-0 επί της Πάφου FC και μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Coca – Cola.

Η ομάδα της Αμμοχώστου δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό ιδιάζουσες συνθήκες. Η καταρρακτώδης βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και τα μαζεμένα ματς που προηγήθηκαν (τέσσερα το τελευταίο δεκαήμερο) αποτελούν καλή… δικαιολογία για την μέτρια εικόνα της Ανόρθωσης. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε την ουσία και την ικανότητα να κρατήσει το μηδέν παθητικό για τέταρτη φορά σε δέκα παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις.

Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο Γκιόργκι Λόρια, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από δύο αγώνες και απέδειξε (για άλλη μία φορά) την τεράστια αξία του. Όχι, δηλαδή, πως αμφέβαλε κανείς. Ο Γεωργιανός διεθνής τερματοφύλακας αποτελεί σταθερή αξία στην εστία της Ανόρθωσης από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Πληρέστατος τερματοφύλακας, σταθερός σε απόδοση και η παρουσία του προσφέρει ασφάλεια στα μετόπισθεν της «Κυρίας».

Κορυφαίος σε απόδοση (και) στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Μουρτάζ Νταουσβίλι. Ο Γεωργιανός «κατάπιε» (ξανά) μπόλικα χιλιόμετρα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έτρεξε και για τους άλλους δύο της μεσαίας γραμμής (Χουσμπάουερ, Μίχα), οι οποίοι έκαναν μέτριο παιχνίδι. Ο Πούμπα, όπως χαϊδευτικά φωνάζουν τον Νταουσβίλι στο «Αντώνης Καρράς» πιστώνεται την εξαιρετική μπαλιά 50 μέτρων στον Χριστοφή στη φάση του τέρματος.

Η πρόοδος του 31χρονου Γεωργιανού ανασταλτικού μέσου στο δημιουργικό κομμάτι είναι τεράστια και δικαίως επιλέγεται τις περισσότερες φορές από τον Κετσπάγια, έναντι των Κώστα Αρτυματά και Μαργκάσα.

Επιπόλαιος τις πλείστες φορές που ήταν κάτοχος της μπάλας ο Τορνίκε Οκριασβίλι. Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ όσο δεν καταφέρνει να αξιοποιεί όπως πρέπει την τεχνική που διαθέτει θα προκαλεί δυσλειτουργία στην ανάπτυξη της ομάδας του και τις φωνές του Κετσπάγια.

Ακολουθεί την Κυριακή το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε ένα παιχνίδι με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας και μεγαλύτερων απαιτήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ