aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Ο Σκαπούλλης ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος στις πιο σκοτεινές εποχές»

Ανόρθωση: «Ο Σκαπούλλης ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος στις πιο σκοτεινές εποχές»

Ολομέτωπη επίθεση στον Χρίστο Σκαπούλλη εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή της η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου με αφορμή τοποθετήσεις και ισχυρισμούς του αναλυτή φάσεων στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» στο ΡΙΚ2.

Στην ανακοίνωσή της η Κυρία χαρακτηρίζει τον κ. Σκαπούλλη ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της διαιτησίας στις πιο σκοτεινές εποχές της, όπου αγώνες και πρωταθλήματα αλλοιώνονταν και εκφράζει την απορία προς το Δ.Σ. του ΡΙΚ, κατά πόσο παρακολουθούν τις εκπομπές που προβάλλουν και έχουν άποψη για το περιεχόμενό τους. «Αν όχι, τότε το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο νομίζουμε», σημειώνουν οι κυανόλευκοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε σχέση με αναφορές που έγιναν στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και θέαμα» από τον κ. Χρηστάκη Σκαπούλλη και τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από την ΚΟΠ, το Δ.Σ. της Ανόρθωσης Αμμοχώστου επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

1) Είναι για πολλοστή φορά που ο συγκεκριμένος σχολιαστής φάσεων διαιτησίας στην αθλητική εκπομπή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναφέρει γεγονότα που αφορούν στον τομέα του ως αληθή επικαλούμενος πληροφορίες που κατέχει. Πληροφορίες που πολλές φορές δημιουργούν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για θέματα διαιτησίας αλλά και παραπληροφορούν αφού διαψεύδονται.

2) Μετά λύπης μας παρατηρούμε πως αρκετές από τις φορές που επικαλείται τις εν λόγω «πληροφορίες» είναι για αγώνες που αφορούν στην ομάδα μας και σε φάσεις που επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση πως ευνοηθήκαμε από τυχόν διαιτητικά λάθη. Χωρίς όμως ποτέ, όταν οι αρμόδιοι διαψεύδουν τα λεγόμενα, να ακολουθεί κάποια απολογία προς την ομάδα μας και τις χιλιάδες των οπαδών της.

3) Είμαστε μικρός τόπος και ο βίος και η πολιτεία του καθενός είναι καλά γνωστές. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε πως ο ίδιος λάμβανε αποφάσεις ως διαιτητής σε εποχές που δεν υπήρχαν ούτε κάμερες ούτε ασφαλώς και VAR. Πρωτοκλασάτο στέλεχος της διαιτησίας στις πιο σκοτεινές εποχές της, όπου αγώνες και πρωταθλήματα αλλοιώνονταν.

4) Θεωρούμε πως όπως και σε όλους τους τομείς της ζωής, έτσι και στη διαιτησία και το σχολιασμό της πρέπει να υπάρχει εξέλιξη. Οι νοοτροπίες του παρελθόντος κάποια στιγμή πρέπει να αποσυρθούν και να επιλεγούν άτομα με σύγχρονες αντιλήψεις, τα οποία να δίδουν στο φίλαθλο κοινό την πραγματική εικόνα για τις διαιτητικές αποφάσεις και τον τρόπο λειτουργίας του VAR.

Πιθανόν η αντίδρασή μας να μην ήταν το ίδιο έντονη αν δεν μιλούσαμε για εκπομπή που προβάλλεται από το κρατικό κανάλι. Εκφράζουμε δε την απορία προς το Δ.Σ. του ΡΙΚ, κατά πόσο παρακολουθούν τις εκπομπές που προβάλλουν και έχουν άποψη για το περιεχόμενό τους. Αν όχι, τότε το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο νομίζουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ