aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο πρωταθλητισμός χρειάζεται υπερβάσεις

Ανόρθωση: Ο πρωταθλητισμός χρειάζεται υπερβάσεις

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο πήχης των προσδοκιών για την Ανόρθωση στη φετινή σεζόν μπήκε ψηλά και η «Κυρία» καλείται να τον υπερβεί από πολύ νωρίς στον «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος. Καμία αγωνιστική περίοδος δεν κρίνεται στην 3η αγωνιστική, εντούτοις ο σημερινός (19:00) αγώνας με την ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα αποτελέσει σημαντικό δείγμα δυναμικής για το μέλλον των κυανολεύκων.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Η εκτίμηση για την παρουσία του κόσμου

Ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από τη Λάτσι και η απώλεια των δύο βαθμών στο παιχνίδι με την Πάφος FC έφεραν μουρμούρα, η οποία θα ενταθεί σε περίπτωση ανεπιτυχούς αποτελέσματος στο ματς της 3ης αγωνιστικής. Το έργο της Ανόρθωσης μόνο εύκολο δεν θα είναι. Πλην των Ευρωπαίων, ΑΕΚ και Απόλλωνα, η ΑΕΛ εμφανίζεται στις πρώτες αγωνιστικές ως η πιο έτοιμη αγωνιστικά ομάδα του πρωταθλήματος.  Το παρελθόν μόνο ελπιδοφόρο δεν είναι για την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία την τελευταία εξαετία σε σύνολο 11 αγώνων με την ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κέρδισε μόλις δύο (!) φορές, ενώ η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ πανηγύρισε τέσσερα διπλά.

Διαβάστε επίσης: «Συλλυπητήρια για έναν πιστό στρατιώτη της ιδέας της Ανόρθωσης»

Με αλλαγές σε πρόσωπα, όχι όμως σε σχηματισμό, αναμένεται να παρατάξει την Ανόρθωση ο Ρόνι Λέβι, με τον Ισραηλινό να διατηρεί πλάνο 4-2-3-1.  Στην εστία θα είναι ο Βάργκιτς. Ο Μπεσάτ θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ για τη θέση του δεξιού μπακ ο Στρούνα έχει προβάδισμα έναντι του Κοφί.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Υπάρχει λόγος που έμεινε εκτός αποστολής ο Σισέ

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Σίλντενφλεντ και Ντουγκλάο δεν αλλάζει. Ο Ζοάο Βίκτορ θα έχει ως παρτενέρ στη μεσαία γραμμή έναν εκ των Κάτσαρ ή Ιγκιεμπόρ, με τον Ράγιος σε ρόλο επιτελικού μέσου. Πράνιτς (αριστερά) και Μικελτάντζε (δεξιά) θα πλαισιώνουν από τα άκρα της επίθεσης τον προωθημένο Ντουρίς, ο οποίος θέλει να «ξεμπουκώσει» αφού παραμένει «άσφαιρος» στα τέσσερα φετινά παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο Μπεσάτ ναι, ο Κατσαράβα όχι

Εναλλακτικό σενάριο στο μυαλό του Λέβι είναι η χρησιμοποίηση τριών ανασταλτικών μέσων (Βίκτορ, Κάσταρ, Ιγκιεμπόρ) και η μετατόπιση του Ράγιος στο δεξί φτερό της επίθεσης. Σε τέτοιο ενδεχόμενο ο Μικελτάντζε θα μείνει στον πάγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ