aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο νέος ρόλος σε Αρτυματά και τo φρένο στο αρνητικό σερί

Ανόρθωση: Ο νέος ρόλος σε Αρτυματά και τo φρένο στο αρνητικό σερί

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τέσσερα σερί εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς νίκη μετρά η Ανόρθωση και οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι είναι καιρός να βάλει ένα τέλος σε αυτό το αρνητικό στατιστικό. Μία ομάδα η οποία πάει για τίτλο πρέπει να κερδίζει πιο συχνά μακριά από την έδρα της.

Η τελευταία νίκη για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν στις 6 Ιανουαρίου επί της Πάφος FC με 3-0. Από τότε η Ανόρθωση έδωσε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος μακριά από το «σπίτι» της και ένα Κυπέλλου. Απολογισμός; Δυο ήττες και δυο ισοπαλίες σκοράροντας μόλις ένα γκολ, ενώ δέχθηκε τρία. Απέναντι στον Εθνικό η Ανόρθωση έχει «χτίσει» μία πολύ καλή παράδοση τα τελευταία 20 περίπου χρόνια. Σε 18 παιχνίδια που έγιναν στο Δασάκι η Ανόρθωση κέρδισε τα 13, άλλα τρία έληξαν ισόπαλα και ο Εθνικός κέρδισε μόλις δυο φορές. Το παρελθόν δείχνει… Ανόρθωση, όμως ποτέ από μόνη της η προϊστορία δεν είναι αρκετή για να φέρει μία νίκη.

Έτσι, οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να έρθει η νίκη και οι τρεις βαθμοί θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κερδίσουν το ματς διατηρώντας τουλάχιστον τις σημερινές αποστάσεις από τη δεύτερη και τη τρίτη θέση. Εκτός μάχης θα είναι ο Γκαλίτσιος που είναι τιμωρημένος, ενώ ο Μαργκάσα, που είναι στην αποστολή, πολύ δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Θα απουσιάζει και ο τραυματίας Εγγλέζου.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο αντι-Γκαλίτσιος, οι αλλαγές κι η «κίτρινη» προειδοποίηση

Ερωτηματικά για την ενδεκάδα υπάρχουν αρκετά και κυρίως τι θα πράξει ο Κετσπάγια για το δεξί άκρο της άμυνας. Αν θα παίξει με τετράδα στην άμυνα (δοκίμασε Κωστάκη Αρτυματά και Μανθάτη για τη θέση του Γκαλίτσιου), ενώ αν θα παίξει με τριάδα στα στόπερ οι δοκιμές του Γεωργιανού τεχνικού ήταν με τους Βργκοτς, Σίλντενφελντ και Σελίν. Δεν έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του, όμως όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Πιο πιθανό φαίνεται να είναι να πάει με τετράδα στην άμυνα με Κώστα Αρτυματά δεξί μπακ μετά και την άσχημη εικόνα που είχε με τριάδα απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, όμως τώρα τα πρόσωπα θα είναι διαφορετικά σε περίπτωση που επιλέξει το 3-5-2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ