aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο μοιραίος Χριστοφή, η… τυφλή δικαιοσύνη και ο Λόρια

Ανόρθωση: Ο μοιραίος Χριστοφή, η… τυφλή δικαιοσύνη και ο Λόρια

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Ανόρθωση, μετά από το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Ομόνοια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», έχει να λέει για τις ευκαιρίες που έχασε κατά το τελευταίο 10λεπτο. Πρώτα για την τεράστια απόκρουση του Φαμπιάνο σε ένα πολύ καλό σουτ του Μαργκάσα εντός περιοχής στο 82’ και ακολούθως την πιο κραυγαλέα, αυτήν του Δημήτρη Χριστοφή σε χρόνο καθυστερήσεων. Αυτή που έκανε τον κόσμο της «Κυρίας» να… κτυπιέται, αφού για έμπειρους επιθετικούς τέτοιες φάσεις έπρεπε να τελειώνουν με ευκολία, παρόμοια με αυτήν της απαλοιφής του βουτύρου στο ψωμί.

Κατά γενική ομολογία, εάν η Ανόρθωση έπαιρνε τη νίκη, θα γινόταν λόγος για δικαιοσύνη, αλλά να μην ξεχνάμε πως η… δικαιοσύνη είναι πολλές φορές τυφλή. Η… ψηλή πίεση των παικτών της Ομόνοιας δυσκόλεψε την Ανόρθωση να αναπτυχθεί στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι όπως αυτή ήθελε (και σχεδίασε), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, παραλίγο η κυανόλευκη άμυνα να πιαστεί στον ύπνο. Ο τηλεοπτικός φακός, συνέλαβε τον Τιμούρ Κετσπάγια να τα λέει συχνά και έντονα στους ποδοσφαιριστές του ώστε να τους αφυπνίσει, κάτι που προφανώς λέει πολλά, ενώ δεν είναι λίγες φορές που ακούγονταν κραυγές για επιστροφή παικτών στην άμυνα.

Όπως και η Ομόνοια, έτσι και η Ανόρθωση είχε τον «Άγιό» της σε μία φάση όπου αν έμπαινε γκολ, ίσως να διαφοροποιούσε και την εξέλιξη του αγώνα και αναφερόμαστε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν οι πράσινοι μπορούσαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, αλλά ο Λόρια ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε εντυπωσιακά ένα μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Γκόμεθ.

Αν παραμερίσουμε τις αντιπαραθέσεις που προκύπτουν ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια και το γεγονός πως δεν αποκλείεται αυτές να κρατήσουν για λίγα 24ωρα με διαφωνίες ανάμεσα στους οπαδούς κυρίως των δύο ομάδων στα Social Media, ποια είναι η επιθυμία του κόσμου της Ανόρθωσης και κυρίως του Τιμούρ Κετσπάγια; Να συνεχίσει να πείθει η ομάδα της Αμμοχώστου ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και φέτος, ότι θα παίρνει την ουσία σε παιχνίδια στο εξής στα οποία μπορεί να έχει μέτρια εμφάνιση όπως απέναντι στην Πάφο και να ευελπιστούν οι κυανόλευκοι ότι αν μπουν για τα καλά στην ομάδα νεοφερμένοι παίκτες-κλειδιά και αποκτήσουν μεγαλύτεροι αγωνιστική ετοιμότητα κάποιοι άλλοι, όλα θα είναι -πολύ- καλύτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ