aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο μισθός του Τιμούρ και η διαμόρφωση του ρόστερ

Ανόρθωση: Ο μισθός του Τιμούρ και η διαμόρφωση του ρόστερ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Oι επόμενες 48 ώρες στην Ανόρθωση θα φέρουν το καθοριστικό ραντεβού για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στη διοίκησή της και τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει κλειδώσει και αφορά διετή διάρκεια, 250 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Το προηγούμενο συμβόλαιο ανάμεσα στις δυο πλευρές, που ήταν και πάλι διετές, αντιστοιχούσε σε 200 χιλιάδες τον χρόνο, ενώ η πρώτη πρόταση που έγινε στον Τιμουρ από την διοίκηση της Ανόρθωσης ήταν στις 225 χιλιάδες.

Τώρα αυτό που θα παίξει σημαντικότερο ρόλο, όπως ο ίδιος ο Τιμουρ ανέφερε και σε δηλώσεις του, είναι πως θέλει να έχει μπάτζετ για να κρατήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο η «Μεγάλη Κυρία» και την επόμενη περίοδο.

Τωρα ας δουμε πως θα διαμορφωθει το ροστερ της ομαδας.

Σίγουρα εκτός Ανόρθωσης είναι οι Γκαλίτσιος, Βργκότς, Παπαδόπουλος και Μανιάς. Για τον τελευταίο υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του, που δίνει το δικαίωμα στον σύλλογο της Αμμοχώστου να του καταβάλει ένα ποσό ως αποζημίωση και να τον αποδεσμεύσει.

Ερωτηματικό αποτελούν οι περιπτώσεις των Μαργκάσα και Χριστοφή, των οποίων το συμβόλαιο θα ολοκληρωθεί τέλος του μήνα. Είναι πλέον στην ευχέρεια του Τιμούρ Κετσπάγια να αποφασίσει αν τους θέλει στην ομάδα και για τον επόμενο χρόνο. Τουλάχιστον για τον δεύτερο φαίνεται πως υπάρχει θετική άποψη.

Ερωτηματικό είναι και η παρουσία του Τσαρλς Ελουντού, ο οποίος δεν βοήθησε όσο θα ήθελε ο προπονητής του στη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Χουσμπάουερ. Πάντως, ο Τσέχος κέρδισε πόντους στα τελευταία παιχνίδια, αφού ανέβασε τον ρυθμό του και να βοήθησε αρκετά την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, οι Ντόρ Μίχα και Αμπαρτζουμιάν μένουν στην Ανόρθωση, αν και για τον πρώτο υπάρχει σχετική ρήτρα 100.000 ευρ’ω που αν έρθει μια ομάδα και πληρώσει μπορεί να τον αποκτήσει.

Επίσης, επιστρέφουν στο «Αντώνης Καρας οι Μιχάλης Ιωάννου και Άντρις Νεοφύτου, με τους δυο να μένουν στο ρόστερ εκτός απροόπτου, ενώ ο Μάριος Στυλιανού μάλλον θα φύγει και πάλι. Επίσης επιστρέφουν στο ρόστερ της Ανόρθωσης για το ξεκίνημα της προετοιμασίας οι Κατσαράβα και ο νεαρός Γεωργαλλίδης.

Το αρχικό πλάνο για την προετοιμασία λέει πως θα ξεκινήσει κοντά στις 20 Ιουνίου, με επικρατέστερη ημερομηνία τις 22, και κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες θα διεξαχθεί στην Κύπρο. Αυτό όμως πάντα είναι το αρχικό πλάνο, αφού μετά την ανακοίνωση για τον αγώνα του Σούπερ Καπ στις 13 Ιουλίου, δεν αποκλείεται η ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας να διαφοροποιηθεί.

Τελευταίους αφήσαμε τους Οκριασβίλι και Κβιλιτάια. Ο μεν πρώτος δεν θέλει να συνεχίσει στην Κύπρο, αλλά άφησε ένα παράθυρο ανοικτό αν δεν βρει ομάδα. Ο Κβιλιτάια μιλώντας με τη διοίκηση της Μεγάλης Κυρίας ανέφερε πως θα ήθελε να μείνει, αλλά δεν είναι αυτός που θα αποφασίσει, αφού διατηρεί συμβόλαιο με την Γάνδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ