aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Μίχα του ενός 90λέπτου!

Ανόρθωση: Ο Μίχα του ενός 90λέπτου!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Την περασμένη Παρασκευή, λίγο πριν τον αγώνα της Ανόρθωσης με τη Δόξα, ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς ήταν φιλοξενούμενος στον «Active 107,4 & 102,5». Στο φινάλε της εκπομπής «Βάλε ένα Γκολ» του ζητήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «ποιος είναι σήμερα ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς του κυπριακού ποδοσφαίρου;». Λίγα δευτερόλεπτα, σιωπής, το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε, χαμογέλασε κι απάντησε: «Δύσκολη ερώτηση (γέλια). Υπάρχει; Δεν υπάρχει… Θα έλεγα ότι ένας παίκτης που έχει παρόμοιο στυλ μαζί μου είναι ο Μίχα της Ανόρθωσης».

Για τους νεότερους, να θυμίσουμε ότι ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς ήρθε στην Κύπρο πριν 27 χρόνια για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά έκανε σπουδαία πράγματα στην Ανόρθωση και στην Ομόνοια. Στην «Κυρία» λες κι ήταν ο «Μίδας», σε τρεις σεζόν κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ενώ μετά το 1999 βοήθησε την Ομόνοια να κερδίσει δύο πρωταθλήματα. Ο Σερβοκύπριος πρώην άσος των γηπέδων μας, υποστηρίζει ότι η Ανόρθωση έχει στις τάξεις της ένα πολυεργαλείο τύπου «Βέσκο», τον Ντορ Μίχα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Διότι, όπως έλεγαν και οι συστάσεις που τον συνοδεύουν, το ταλέντο του δεν αμφισβητείται από κανένα. Στην πατρίδα του, το Ισραήλ, έκανε πράγματα φοβερά και τρομερά, είναι γεννημένος και γαλουχημένος μέσα στον πρωταθλητισμό, έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα κι έχει παίξει φουλ ενενηντάλεπτα σε δεκάδες ματς-φωτιά. Πώς δεν μπορεί να διακριθεί σε ματς του κυπριακού πρωταθλήματος είναι άξιον απορίας, που προβληματίζει και τους οπαδούς της Ανόρθωσης.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είχε την ευκαιρία να βρει ρυθμό. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ο παίκτης που στις πρώτες του εμφανίσεις αποκόμισε σχόλια τύπου «ναι αυτός μπορεί να κάνει τη διαφορά!», αγωνίστηκε σε ένα μόνο ενενηντάλεπτο (βλέπε σχετικό πίνακα). Μόνο στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα δεν έγινε αλλαγή, ενώ μια φορά ήρθε από τον πάγκο (κόντρα στον Εθνικό Άχνας μπήκε στο 46’). Συνολικά δηλαδή (με εξαίρεση το ματς με την Καρμιώτισσα), έχει μέσο όρο 57 λεπτά συμμετοχής. Με δεδομένο ότι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε φουλ συμμετοχές έστω κι αν η ομάδα του έπαιζε και στη Ευρώπη, οι φίλοι της Ανόρθωσης περιμένουν να δουν τον καλό Ντορ Μίχα, ο οποίος κατά γενική ομολογία, είναι παίκτης με προοπτική να ξεχωρίσει στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο ΜΙΧΑ ΣΤΗΝ «ΚΥΡΙΑ»

Αντίπαλος Αποτ. Λεπτά
Ολυμπιακός 2-0 71’
Σαλαμίνα* 4-1 57’
ΑΠΟΕΛ 2-0 68’
Εθνικός Άχνας* 1-0 44’
Καρμιώτιισα* 1-1 90’
ΑΕΚ 1-0 60’
ΑΕΛ* 0-1 65’
Ένωση 4-2 56’
Δόξα* 1-2 35’

*Εκτός έδρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ