aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAνόρθωση: Ο κυανόλευκος Άγιος Βασίλης έκανε δώρα

Aνόρθωση: Ο κυανόλευκος Άγιος Βασίλης έκανε δώρα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Όταν κάνεις στον αντίπαλο δύο γκολ δώρο τότε είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις και να διεκδικήσεις τη νίκη. Η Ανόρθωση αυτό έπαθε κόντρα στην Πάφο. Αρχικά στάθηκε άτυχη με το αυτογκόλ του Σίλντενφελντ και ακολούθως δέχθηκε ένα γκολ από την λάθος έξοδο και την απειρία του Δημήτρη Δημητρίου. Δύο λάθη που, στο τέλος της ημέρας, στοίχισαν και η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να κάνει το τρία στα τρία στα εντός έδρας παιχνίδια κι έχασε κι άλλο έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Κάποιοι διαιτητές “πυροβολούνται” και κάποιοι “χαϊδεύονται”»

Ο στόχος της, πλέον, δεν μπορεί να είναι άλλος, αρχικά, από την είσοδο στην πρώτη εξάδα και ακολούθως η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της, να αποφύγει ξανά τα εύκολα ατομικά λάθη και κυρίως να γίνει πιο επικίνδυνη και πιο ουσιαστική. Απέναντι στην Πάφο είχε σοβαρό θέμα δημιουργίας φάσεων. Η μπάλα μπορεί να γυρόφερνε κοντά στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά σπάνια πήγαινε με αξιώσεις μέσα στα αντίπαλα τετράγωνα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που και τα δύο γκολ της Ανόρθωσης προήλθαν από στατικές φάσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει και ο Στρέπελ να βρει τον τρόπο η μεσαία γραμμή, αλλά και οι ακραίοι του επιθετικοί, να είναι πιο ουσιαστικοί. Ο Ράγιος βρίσκεται εδώ και βδομάδες σε ελεύθερη πτώση, ο Ντουρίς δεν ήταν καθόλου καλός, ο Μπεσάτ προσπάθησε αλλά δεν του βγήκε το ματς, ενώ ο Κατσαράβα για μια ακόμη φορά έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν άτυχος.

Κόντρα στην ΑΕΛ, στην επόμενη αγωνιστική, η ομάδα της Αμμοχώστου θα πρέπει να αλλάξει πολλά. Να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά τις απουσίες που θα έχει και να βρει τρόπο να αποκτήσει ταχύτητα στην επίθεση και να μην είναι τόσο προβλεπτό το παιχνίδι της. Κάποιες φορές το πετυχαίνει, κάποιες άλλες πάλι όχι. Κόντρα στη Δόξα, που ο Ντουρίς ήταν εκτός, η ομάδα είχε μεγαλύτερη ταχύτητα και ήταν πιο διεισδυτική.

Με τον Σλοβάκο στα «φτερά», άσχετα αν έχει σκοράρει μόνο ως ακραίος επιθετικός, η Ανόρθωση χάνει από την εκρηκτικότητά της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ