aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Κβιλιτάια… την πήρε από το χέρι και δεν συγχωρεί!

Ανόρθωση: Ο Κβιλιτάια… την πήρε από το χέρι και δεν συγχωρεί!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Γκιόργκι Κβιλιτάια… πήρε από το χέρι την Ανόρθωση και την οδήγησε στη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Στο 23ο λεπτό, ο Γεωργιανός επιθετικός βρέθηκε στο σωστό σημείο και έστρωσε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0. Πρώτο γκολ του 26χρονου στο πρωτάθλημα και δεύτερο με τη φανέλα της «Κυρίας», καθώς είχε σκοράρει και στη Βασιλεία. Και σε χρόνο καθυστερήσεων κέρδισε (έξυπνα) το πέναλτι, με τον συμπατριώτη του Τορνίκε Οκριασβίλι να γράφει τον επίλογο (2-0) και την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, ασφαλώς, να επιστρέφει σε νικηφόρα τροχιά μετά από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Η Ανόρθωση μπήκε αποφασιστικά και από τα πρώτα κιόλας λεπτά πήρε τον έλεγχο σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, πιέζοντας συνεχώς και αρκετά ψηλά. Άρπαξε το μαχαίρι, το καρπούζι και το έκοψε στα μέτρα της. Ο Ολυμπιακός έδειξε να αιφνιδιάζεται από το δυνατό και γρήγορο παιχνίδι της αντιπάλου, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να υποπέσει σε λάθη, έχοντας παθητικό ρόλο. Ενδεικτικό το γεγονός πως δύσκολα αντάλλαζαν οι παίκτες του περισσότερες από δύο πάσες, μετρώντας μία μόλις τελική (Βαν Κέσελ 45+1΄).

Το 1-0, σκορ ημιχρόνου, εν ολίγοις, κολάκευε τους μαυροπράσινους. Επιθετικός μονόλογος για την ομάδα του Κετσπάγια, η οποία πέτυχε ένα γκολ (Κβιλιτάια 23΄), έχασε άλλες επτά τουλάχιστον ευκαιρίες (τέσσερις εντός στόχου) για να πετύχει δεύτερο (Οκριασβίλι 6΄, 41΄, Νταουσβίλι 17΄, Κβιλιτάια 20΄, 42΄, Σίλντενφελντ 26΄, Κορέια 39΄) και να ξεμπερδεύει εν πολλοίς με την υπόθεση νίκη. Πότε τα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, πότε η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, πότε ο τερματοφύλακας Μιχαήλ, αποτέλεσαν ουσιαστικά «φιλί ζωής» για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: Kι όμως, δεν ήταν «όλα καλά» Τιμούρ…

Η κίνηση του Πετράκη να ρίξει τον Ζαχαρίου στο ματς με την έναρξη του δεύτερου μέρους, μετατρέποντας αυτομάτως τον σχηματισμό από 3-5-2 σε 4-3-3, βελτίωσε αισθητά τους Τακτακαλίτες. Άσκησαν πίεση από ψηλά, οι επιθετικές πρωτοβουλίες υποστηρίχθηκαν με περισσότερους παίκτες, υποχρεώνοντας παραλλήλως τον αντίπαλο σε λάθη. Δεν μπορούσαν οι γηπεδούχοι να οργανωθούν σωστά και ως εκ τούτου να μεταφέρουν την μπάλα με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Μιχαήλ. Το πρώτο σουτ, άλλωστε, επιχειρήθηκε στο 80΄(Οκριασβίλι).  Ο Ολυμπιακός, δεν μετουσίωσε σε γκολ τις λιγοστές φάσεις που με τόσο κόπο δημιούργησε (Σαλί 67΄, Κα 74΄, 87΄, Ζαχαρίου 81΄) και κόντρα στη ροή του αγώνα, είδε την μπάλα να καταλήγει στο πλεκτό του στις καθυστερήσεις μετά από εκτέλεση πέναλτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ