aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο «κλειστός» Στσουκ, η προϋπόθεση και τα βαθμολογικά δεδομένα

Ανόρθωση: Ο «κλειστός» Στσουκ, η προϋπόθεση και τα βαθμολογικά δεδομένα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αφήνει τα βουνά της Κακοπετριάς και επιστρέφει στη βάση της η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου ολοκλήρωσε το δεύτερο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας με τον Τιμούρ Κετσπάγια να παραχωρεί διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές και από Δευτέρας οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στο προπονητικό κέντρο «Αντώνης Καρράς». Οι κυανόλευκοι θα πάνε ξανά στις Πλάτρες τέλος Ιουλίου για το τρίτο και τελευταίο μέρος της προετοιμασίας.

Στα μετεγγραφικά, η προσοχή είναι επικεντρωμένη στην απόκτηση δύο μέσων. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν βιάζεται, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της Ανόρθωσης, στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, έχει οριστεί στις 17 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη επίσημη υποχρέωση είναι προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου, ενώ θυμίζουμε πως το μετεγγραφικό «παράθυρο» κλείνει καθυστερημένα φέτος και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου. Επομένως, χρόνος υπάρχει μπόλικος και νοουμένου πως τα πλείστα πρωταθλήματα της Ευρώπης και όχι μόνο είναι σε εξέλιξη πιθανόν να προκύψουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών σε μεταγενέστερο στάδιο.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Επικεντρωμένο στην Τουρκία το βλέμμα του Τιμούρ

Ο Γεωργιανός τεχνικός επιθυμεί την απόκτηση ενός δημιουργικού μέσου, «οκταριού» στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Για τη συγκεκριμένη θέση ο Κετσπάγια έχει καταλήξει στον Γιασμίν Στσουκ (δεξιά στη φωτό), τον Βόσνιο μέσο της Ερζουρουμσπόρ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Τουρκίας.

Όπως σημείωσε το «Goal» σε προηγούμενο ρεπορτάζ ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι «κλειστός» με την προϋπόθεση ότι η ομάδα του δεν θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στη μεγάλη Κατηγορία. Το συμβόλαιό του με την Ερζουρουμσπόρ εκπνέει στο τέλος του μήνα. Ο Στσουκ είναι βασικότατο στέλεχος της τουρκικής ομάδας (28 συμμετοχές, τέσσερα γκολ, μία ασίστ και 1922 λεπτά συμμετοχής), επομένως σε περίπτωση ανόδου της Ερζουρουμσπόρ στη Super Lig της Τουρκίας προφανώς θα θελήσει να διαπραγματευτεί νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές, χωρίς να σημαίνει ότι απορρίπτει την προσφορά της Ανόρθωσης. Στο ενδεχόμενο που δεν ανέβει κατηγορία η ομάδα του τότε ο Στσουκ θα ντυθεί στα κυανόλευκα.

Με το πέρας 32 αγωνιστικών (απομένουν άλλες δύο για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος) η Ερζουρουμσπόρ είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς. Οι δύο πρώτες ομάδες παίρνουν το εισιτήριο ανόδου, ενώ οι επόμενες τέσσερις ομάδες (από την 3η έως την 6η θέση) παίζουν μπαράζ ανόδου για την τρίτη θέση της ανόδου. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στη βαθμολογία πιο κάτω γίνεται «μάχη» για την προνομιούχα δεύτερη θέση, αφού πέντε ομάδες είναι σε απόσταση τριών βαθμών.

H βαθμολογία του πρωταθλήματος 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ