aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο «εργάτης» Μαργκάσα, οι επόμενοι κι οι τελευταίες «πινελιές»

Ανόρθωση: Ο «εργάτης» Μαργκάσα, οι επόμενοι κι οι τελευταίες «πινελιές»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ο ποδοσφαιριστής από την κυπριακή αγορά που ενδιαφέρει τον προπονητή της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια, όπως διέρρευσε χθες (25/5), είναι ο Ρενάτο Μαργκάσα της Νέας Σαλαμίνας την αξία του οποίου εκτιμάει ιδιαίτερα ο Γεωργιανός τεχνικός, καθότι πρόκειται για παίκτη-εργάτη με γερές αντοχές που να προσφέρει από αρκετές θέσεις στο γήπεδο.

Για να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή η ομάδα της Αμμοχώστου θα χρειαστεί να πληρώσει τη ρήτρα των 50.000 ευρώ που προνοείται στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο κυπριοποιημένος Πορτογάλος με τη Σαλαμίνα το περασμένο Καλοκαίρι και η οποία δεν είναι απαγορευτική.

Διαβάστε επίσης: Έγινε το αναμενόμενο με τους Πράνιτς-Οικονομίδη (ανακοίνωση)

Αν ο Τιμούρ δώσει εντολή για ολοκλήρωση της μετεγγραφής, σίγουρα θα πρόκειται για κίνηση που θα συζητηθεί. Η τακτική του νέου προπονητή της «Κυρίας» για μετεγγραφές παικτών που είτε γνωρίζει καλά, είτε ξέρουν την κυπριακή πραγματικότητα δεν διαφοροποιείται. Γι’ αυτό και η πρόθεση του είναι να φέρει στην Ανόρθωση κάποιους ποδοσφαιριστές με προϋπηρεσία στο κυπριακό πρωτάθλημα, ώστε  να μπορούν να δώσουν άμεσα αυτά που προσδοκά. Κι ο Μαργκάσα μόνο τυχαίος δεν είναι, ενώ διαθέτει και τα χαρακτηριστικά που απαιτεί να έχουν οι παίκτες του, ο Γεωργιανός κόουτς.

Διαβάστε επίσης: Κρούση για Αρτυματά, αρνητικός ο ΑΠΟΕΛ

Μέχρι στιγμής στο ρόστερ της Ανόρθωσης υπάρχουν επτά κοινοτικοί και ξένοι ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Γκαλίτσιο, Κοφί, Σίλντενφελντ, Ζοάο Βίκτορ, Ράγιος, Κατσιαράβα και Ντούρις, ενώ ο Μικελτάντζε είναι στον κατάλογο Β’. O Κετσπάγια έχει συμφωνήσει με τους Λόρια, Οκριασβίλι, Βασιλακάκη και Βγκορτς, έτσι ο αριθμός των ξένων ανεβαίνει στους 11 από τους 15 που δικαιούται η κάθε ομάδα.

Διαβάστε επίσης: H… κάψα και ο στόχος του Κετσπάγια στις μετεγγραφές

Είναι δεδομένη η πρόθεση για ενίσχυση με αριστερό μπακ, δύο ακραίους επιθετικούς και έναν ή δύο μέσους. Κάποιες κινήσεις πιθανόν να γίνουν προς το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου όταν και αναμένεται να προκύψουν καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Στην ομάδα της Αμμοχώστου δεν βιάζονται και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οι οποίες θα έβαζαν πίεση στον προγραμματισμό, είναι κάτι που δίνει την ευκαιρία στον Κετσπάγια για καλύτερο σχεδιασμό.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι συνεργάτες του 51χρονου προπονητή. Δεδομένη είναι η επιστροφή του Σοσό Τσέντια, ως βοηθού προπονητή, αλλά και του γυμναστή, Μιχάλη Μιχαήλ. Δυο άτομα που αποτελούν το… δεξί χέρι του Κετσπάγια όπου κι αν εργάστηκε την τελευταία δεκαετία. Επίσης, αναμένεται να ενισχύσει το τιμ με τουλάχιστον άλλο ένα άτομο, το οποίο φαίνεται να εμπιστεύεται ο Τιμούρ Κετσπάγια και σύντομα θα προκύψουν οριστικές συμφωνίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ