aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο «Μπούμπα» δίνει λύσεις, πείθει πλέον και τους πιο δύσπιστους

Ανόρθωση: Ο «Μπούμπα» δίνει λύσεις, πείθει πλέον και τους πιο δύσπιστους

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που προσφέρουν πολλά, αλλά η εξέδρα δεν φωνάζει συχνά τ’ όνομά τους. Το ‘χει η μοίρα της θέσης στην οποία αγωνίζονται. Εδώ που τα λέμε, πόσα αμυντικά χαφ γνωρίζουν την αποθέωση; Ελάχιστα, κι αυτά είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ο λόγος για τον Μουρτάζ Νταουσβίλι, άλλως «Μπόυμπα».

Όταν πρωτοήρθε στην Ανόρθωση ήταν άλλος… ένας Γεωργιανός που έφερε μαζί του ο Κετσπάγια. Κι είναι αλήθεια ότι στα πρώτα του πατήματα δεν πολυγέμιζε το μάτι του απαιτητικού οπαδού. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι καμιά από τις προηγούμενες ομάδες τους δεν πλήρωσε εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις για την αξία του.

Κι όμως, ο 31χρονος μέσος, με τις εμφανίσεις έπεισε και τους πλέον δύσπιστους οπαδούς της «Κυρίας», ότι είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Κετσπάγια. Στο παιχνίδι του Σαββάτου, ο συμπατριώτης του τεχνικός τού εμπιστεύθηκε το ρόλο του μοναδικού αμυντικού μέσου κι αυτός τον δικαίωσε και με το παραπάνω. «Όργωσε» το γήπεδο, έτρεξε ίσα με δύο συμπαίκτες του κι έστειλε μήνυμα ότι μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Όταν λέμε «δύσκολες», εννοούμε ότι μπορεί αν διακριθεί ακόμη κι αν συνυπάρχει με τον Χούσμπάουερ ως «8άρι» και τον Ντορ Μίχα ως επιτελικό μέσο. Το δείγμα, βέβαια, είναι πολύ μικρό, αλλά έχει καταγραφεί ότι με αυτήν την τριάδα, για ένα μεγάλο διάστημα η Ανόρθωση ήταν άριστη στον τομέα της αναχαίτισης και φοβερά δημιουργική με πολλές ευκαιρίες και τελικές προσπάθειες.

Θα έλεγε κανείς ότι οι παίκτες τύπου Νταουσβίλι, είναι οι αγαπημένοι των προπονητών. Αν μπορούσαν πολλοί να ακολουθήσουν το πλάνο με  τόσο μεγάλη ευλάβεια, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα ήταν διαφορετικοί. Δεν είναι άριστοι τεχνίτες, σπανίως απειλούν την αντίπαλη εστία, αλλά είναι «σκυλιά» στην… καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου. Βάζει το πόδι στη φωτιά, παίζει δυνατά, αλλά πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο. Πέρυσι για παράδειγμα είχε σε όλη τη σεζόν τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ο «Μπούμπα» δεν είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην Εθνική Γεωργίας επειδή στην ίδια θέση αγωνίζονται κάποια από τα μεγάλα αστέρια της χώρας σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Είναι, όμως μονίμως στην αποστολή, παίρνει κάποια λεπτά συμμετοχής και δεν αποκλείεται οι τελευταίες εμφανίσεις του να είναι «διαβατήριο» για τις δύσκολες αποστολές της Εθνικής Γεωργίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ