aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Nέο ξεκίνημα για να μην «γκρεμίστει»

Ανόρθωση: Nέο ξεκίνημα για να μην «γκρεμίστει»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα, νέες προσδοκίες… Κάπως έτσι σκιαγραφείται το σκηνικό στην Ανόρθωση, που ναι μεν βρίσκεται στα ψηλά, αλλά τα ζωνάρια έχουν αρχίσει να σφίγγουν και βαθμολογικά. Ενδεχόμενα νέα στραβοπατήματα θα «γκρεμίσουν» για τα καλά τους κυανόλευκους, αφού από κάτω γίνεται χαμός κι οι υπόλοιποι μνηστήρες του τίτλου καραδοκούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι σε αυτό το σταυροδρόμι (χρονικά και βαθμολογικά) έχει να υπερπηδήσει ένα εμπόδιο που φαντάζει πανύψηλο. Έτσι κι αλλιώς οι αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο έχουν πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά με τη συγκυρία της στιγμής, εκτοξεύεται.

Το ξέρουν κι οι πέτρες ότι η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν είναι στα καλά της. Κάτι σαν νευρική κρίση διαρκείας… Από τις αρχές Νοεμβρίου, έλλειψη σταθερότητας χειρίστου είδους. Η αμυντική της συμπεριφορά μπάζει, η επιθετική έχει ονοματεπώνυμο (Γκιόργκι Κβιλιτάια), ο τομέας της δημιουργίας ασθενεί, ενώ εμφανίζονται ελλείμματα στη δύναμη και την ταχύτητα. Οι κυανόλευκοι, γενικώς, δεν έδιωξαν το 2020 με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Με το καλημέρα του 2021, οι οπαδοί τους προσδοκούν να ξυπνήσουν και ουσιαστικά να θυμίσουν την ομάδα εκείνη που δομήθηκε για να διεκδικήσει τίτλους.

Η σημερινή αποστολή στο Τσίρειο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο λόγω και των προβλημάτων τραυματισμών. Ο Τορνίκε Οκριασβίλι, όπου να ‘ναι θα συμπληρώσει δύο μήνες (η τελευταία του συμμετοχή στην «Κυρία» ήταν στις 8 Νοεμβρίου) απουσίας λόγω ενός οστικού οιδήματος που έφερε μαζί του από τους αγώνες της Εθνικής Γεωργίας). Δεν προλαβαίνει ούτε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αν και ανέβασε ρυθμό προπόνησης. Ανέτοιμοι και αμφίβολοι είναι και οι Σελίν και Βγκορτς. Έχουν χάσει πολλές προπονήσεις και σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Κετσπάγια, η συμμετοχή τους στην ενδεκάδα εμπεριέχει ρίσκο και θεωρείται απομακρυσμένη.

Με αυτά τα δεδομένα, το βασικό σχήμα θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο τελευταίο ματς κόντρα στην Ομόνοια. Στο πιθανότερο σενάριο, ο Λόρια θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Γκαλίτσιος, Σίλτενφελντ, Αρτυματάς και Κορέια, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι, πλέον, και ο Αμπαρτζουμιάν. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής σίγουρος είναι ο Νταουσβίλι κι από κει και πέρα, ο Μίχα έχει προβάδισμα για τη θέση του επιτελικού, ενώ οι Μαργκάσα και Χούσμπαουερ, διεκδικούν την άλλη θέση. Κβιλιτάια και Καλτσάς θα αγωνιστούν στην επίθεση με έναν εκ των Ελουντού και Χριστοφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ