aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Μόλις η δεύτερη φορά με Κετσπάγια

Ανόρθωση: Μόλις η δεύτερη φορά με Κετσπάγια

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

16 μήνες και 21 παιχνίδια μετά η Ανόρθωση έμεινε «άσφαιρη» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και μοιραία απώλεσε δύο βαθμούς με το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην ΑΕΛ για την 24ή αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που η «Κυρία» δεν σκόραρε εντός έδρας ήταν στις 20 Οκτωβρίου 2019, όταν αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ομόνοια για το περσινό πρωτάθλημα. Αυτές οι δυο είναι και οι μοναδικές στη δεύτερη θητεία του Τιμούρ Κετσπάγια στους κυανόλευκους που δεν παραβίασαν την εστία του αντιπάλου σε παιχνίδι στο «κάστρο» τους (σε παιχνίδι πρωταθλήματος).

Ήταν η πέμπτη φορά στη φετινή σεζόν, και δεύτερη συνεχόμενη, που η ομάδα της Αμμοχώστου δεν καταφέρνει να σκοράρει με αποτέλεσμα η «ψαλίδα» από την πρώτη θέση να ανοίξει στους έξι βαθμούς. Οι κυανόλευκοι, σε αντίθεση με το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, είχαν ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρουν κι άλλες πολλές προϋποθέσεις που δεν έγιναν φάσεις (επομένως ούτε γκολ) γιατί υστέρησαν στην τελική προσπάθεια και πάσα.

Μπουσουλάτζιτς, Καλτσάς, Ελουντού, Κβιλιτάια, Οκριασβίλι και Αμπαρτζουμιάν βρέθηκαν σε θέση βολής, όμως κανείς τους δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Βοζίνια, η οποία παραμένει ανέπαφη με αντίπαλο την Ανόρθωση και στα 180’ λεπτά, αφού στον πρώτο γύρο οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν 1-0.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε βέβαιος ότι οι έξι βαθμοί διαφορά από την κορυφή μπορούν να καλυφθούν από την στιγμή που απομένουν άλλα 12 παιχνίδια, άρα 36 βαθμοί στο «τραπέζι». Η αλήθεια είναι πως το πρωτάθλημα τώρα μπαίνει στην κρίσιμη και πιο καθοριστική φάση. Όμως, για να μπορέσει η Ανόρθωση να κόψει πρώτη το νήμα στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις της εκτός έδρας και τη συγκομιδή βαθμών στα ντέρμπι. Άλλωστε απέναντι στις θεωρητικά μεγάλες ομάδες κέρδισε μόλις δύο φορές, τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ στα παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Η ισοπαλία με την ΑΕΛ έβαλε τέλος και στο εκπληκτικό σερί των οκτώ διαδοχικών εντός έδρας νικών, επίδοση που κατέγραψε τελευταία φορά τη σεζόν 1999-2000, επί ημερών του Ντούσαν Μιτόσεβιτς στον πάγκο της.

Οι αγώνες με Ένωση και Δόξα δίνουν την ευκαιρία εάν η Ανόρθωση παρουσιαστεί σοβαρή για το 3Χ2, ώστε να εκμεταλλευθεί τις απώλειες που θα έχουν οι ομάδες που είναι πάνω απ’ αυτήν στη βαθμολογία στα ντέρμπι που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ