aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Μισθολόγιο €3.500.000 με μία πρόκριση!

Ανόρθωση: Μισθολόγιο €3.500.000 με μία πρόκριση!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το βράδυ της 15ης Μαΐου η Ανόρθωση κατέκτησε το Κύπελλο και έβαλε τέλος στην ξηρασία 13 χρόνων από τους τίτλους. Παράλληλα, «κλείδωσε» ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα αρχίσει το οδοιπορικό της από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο αντίπαλός της θα γίνει γνωστός στις 19 Ιουλίου και οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 5 και 12 Αυγούστου. Στόχος για την «Κυρία» να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές, αφού από φέτος μπαίνει στη ζωή μας το Κόνφερενς Λιγκ και πρακτικά η Ανόρθωση χρειάζεται μόλις μία πρόκριση για να εξασφαλίσει θέση σε όμιλο, καθώς εάν φτάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα έχει σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Στο απευκταίο σενάριο αποκλεισμού θα έχει δεύτερη ευκαιρία αγωνιζόμενη στον προθάλαμο της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Η ΟΥΕΦΑ, θέλοντας να δώσει αίγλη στον νέο της θεσμό, δελεάζει τις ομάδες με αρκετό χρήμα και μπόνους στα επίπεδα του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρόκριση στους ομίλους είτε του Γιουρόπα είτε του Κόνφερενς Λιγκ εξασφαλίζει έσοδα κοντά στα 3.000.000 ευρώ και εάν προσθέσουμε το κέρδος που θα προκύψει από εισιτήρια, market pool (χορηγοί και τηλεοπτικά), κερδισμένους βαθμούς στον όμιλο, τότε τα έσοδα θα ξεπεράσουν το ύψος του μισθολογίου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στη λήξασα σεζόν οι μισθοί ποδοσφαιριστών και προπονητικού επιτελείου ήταν κοντά στα 3.500.000 ευρώ και στόχος είναι να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: O «πονοκέφαλος» Κετσπάγια – διοίκησης και ο Μίχα

Στην ομάδα της Αμμοχώστου κάνουν σκέψεις χρησιμοποίησης του ΓΣΠ ως έδρα στον αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ στο ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας του γηπέδου, ώστε να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος, σε σχέση με το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οριστική απόφαση θα παρθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ