aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση/Μίχα: Καπνός χωρίς φωτιά, απορρίπτεται ασυζητητί

Ανόρθωση/Μίχα: Καπνός χωρίς φωτιά, απορρίπτεται ασυζητητί

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η Ανόρθωση βολιδοσκοπήθηκε εκ μέρους της Χάποελ Μπερ Σεβά για την απόκτηση του Ντορ Μίχα, αλλά επίσημη πρόταση δεν ήρθε ποτέ. Τα δημοσιεύματα στο Ισραήλ είναι ο… καπνός στην όλη ιστορία, αλλά το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί φωτιά είναι κάτι παραπάνω από απομακρυσμένο. Η μετεγγραφική περίοδος στην πατρίδα του μέσου της «Κυρίας» ολοκληρώνεται στις 11 Φεβρουαρίου. Ακόμη και να έρθει επίσημη πρόταση, οι πληροφορίες του «Goal» αναφέρουν ότι η απάντηση θα είναι αρνητική.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλει να αποδυναμωθεί η ομάδα του, ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή όπου παρουσιάζονται μεγάλα «ελλείμματα». Κι επειδή ενδεχομένως να παρερμηνεύθηκε η μη χρησιμοποίηση του Μίχα (δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο) στον αγώνα με την ΑΕΚ, διευκρινίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με το ενδιαφέρον της Χάποελ Μπερ Σεβά. Στο Ισραήλ, πάντως, δημοσιεύεται ότι ετοιμάζουν πρόταση διάρκειας 3,5 χρόνων και εκτιμούν ότι η Ανόρθωση, με μια προσφορά γύρω στις 150 χιλιάδες ευρώ, θα συναινέσει στην παραχώρησή του. Κάτι τέτοιο, βέβαια, απορρίπτεται ασυζητητί από τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου.

Με βάση την εικόνα της στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, η Ανόρθωση όχι μόνο έχει μεγάλη ανάγκη τον καλό Ντορ Μίχα, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλή του απόδοση. Ένας από τους λόγους για τα χάλια της «Κυρίας» στον δημιουργικό τομέα ήταν και η απουσία του Ισραηλινού μέσου, ο οποίος είχε πολύ καλή απόδοση στο διάστημα που αγωνίστηκε απέναντι στην Καρμιώτισσα (όταν αποχώρησε μαζί με τον Καλτσά το σκηνικό μιας… ευρείας νίκης άλλαξε), αλλά προχθές έμεινε στον πάγκο. Και από τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια, διαφάνηκε ότι ο πρώτος του στόχος στην «Αρένα» ήταν να μη χάσει, γι’ αυτό και κατέβασε την ομάδα του με πολλούς ανασταλτικούς μέσους. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, οι οπαδοί της «Κυρίας» στους οποίους δεν… πολυάρεσαν οι δηλώσεις του Γεωργιανού τεχνικού («ό,τι παίρνεις είναι κέρδος από αυτό το πρωτάθλημα» και «διατηρήθηκε η διαφορά των έξι βαθμών από την αντίπαλό μας»). Ισχυρίζονται ότι στα εκτός έδρας ντέρμπι, όπως έγινε και στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, το πλάνο και ο στόχος μίας ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα δεν είχε πρώτιστο στόχο το τρίποντο, αλλά τη μη ήττα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, τα ζόρικα συνεχίζονται, αφού μεθαύριο η ομάδα της Αμμοχώστου θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα που βρίσκεται πιο ψηλά της στη βαθμολογία, την ΑΕΛ.  Μόνο που στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο στόχος της νίκης είναι αδιαπραγμάτευτος. Σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν κι εφόσον ο Τορνίκε Οκριασβίλι πήρε αγωνιστικά λεπτά στην «Αρένα» χωρίς πολλές προπονήσεις δεν αποκλείεται να υπολογίζεται ακόμη περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ