aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Μεγάλοι σε ηλικία και μπαρουτοκαπνισμένοι! (πίνακας)

Ανόρθωση: Μεγάλοι σε ηλικία και μπαρουτοκαπνισμένοι! (πίνακας)

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ 

Μία από τις πιο «γερασμένες» ομάδες στην Ευρώπη για την περίοδο 2019-20 είναι και η Ανόρθωση. Σύμφωνα με τον δημογραφικό άτλαντα του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών του Νεασιατέλ στην Ελβετία, η «Κυρία» ήταν τρίτη στη σχετική ευρωπαϊκή κατάταξη με μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών της ενδεκάδας τα 30,6 χρόνια!

Μεγαλύτερο είχαν μόνο οι τουρκικές Γκιόζτεπε (30,9) και Ανκαρακουτσού (30,7), ενώ πιο κάτω βρίσκουμε την ΑΕΚ Λάρνακας (στην 11η θέση με 29,7 μ.ο.) και την Ομόνοια (στη 14η θέση με 29,6 μ.ο). Το φαινόμενο είναι σύνηθες σε χώρες και ομάδες που δυσκολεύονται στην παραγωγή ταλέντων και στηρίζονται στα δεκανίκια των ξένων. Ρίχνοντας μια ματιά στο -μέχρι σήμερα- ρόστερ της Ανόρθωσης, ο μοναδικός παίκτης που βγήκε από τις ακαδημίες της είναι ο 20χρονος διεθνής Μιχάλης Ιωάννου.

Με δεδομένο ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν έκανε πολλές προσθαφαιρέσεις, θεωρείται βέβαιο ότι και στη νέα περίοδο θα στηριχθεί στους… μπαρουτοκαπνισμένους. Μόνο που στη σεζόν 2020-21 θα είναι ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Αποκτήθηκαν -μέχρι στιγμής- οι 29χρονοι Κορέια και Αμπαρτζουμιάν και ο 25χρονος Ελουντού που προορίζονται για γρανάζια στη μηχανή, αλλά από μόνοι τους δύσκολα θα ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ταυτότητα των νέων αποκτημάτων και κυρίως των παικτών που θα ενισχύουν τη μεσαία γραμμή. Ο Γεωργιανός τεχνικός ψήνει ένα «8άρι» κι ένα «10άρι» που θα δώσουν ποιότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα, αλλά σίγουρα θα μετρήσει κι η εμπειρία τους, οπόταν δεν θα είναι… πιτσιρικάδες.

Αν φύγει ο 38χρονος Αντώνης Γιωργαλλίδης -πέρυσι δεν κατέγραψε συμμετοχή και δεν ανακοινώθηκε επέκταση του συμβολαίου του- σίγουρα θα αποκτηθεί άλλος ένας τερματοφύλακας και απ’ εκεί και πέρα τα πάντα θα εξαρτηθούν από το… «σίριαλ» της ενδεχόμενης αποχώρησης ενός εκ των δύο σέντερ φορ. Με αυτά τα δεδομένα και στη νέα σεζόν η αρμάδα του Κετσπάγια θα είναι μεγάλης ηλικίας, αλλά «ζωσμένη» με μεγάλες εμπειρίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ