aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Με το… μαγικό ραβδί του Τιμούρ

Ανόρθωση: Με το… μαγικό ραβδί του Τιμούρ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Βλέποντας κάποιος την Ανόρθωση από το πρώτο ώς το προψεσινό τέταρτο ματς πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα (3-1), δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει την ανοδική πορεία που έχει και τη βελτίωσή της στον αγωνιστικό χώρο.

Κόντρα στην Πάφος FC μπορεί να είχε κάνει το καλύτερό της παιχνίδι τα τελευταία χρόνια. Πολλοί προσπάθησαν να μειώσουν τη νίκη με το γεγονός ότι η αντίπαλος ήταν κακή στο γήπεδο. Κόντρα στον Απόλλωνα πήρε σχετικά εύκολη νίκη σε δυνατό ντέρμπι. Μία εύκολη και πανάξια νίκη. Και εδώ στο τέλος μπορεί να πει κάποιος ότι ο αντίπαλος ήταν κακός.

Διαβάστε επίσης: Σε μία φωτογραφία, το φετινό δημιούργημα του Κετσπάγια

Ποιος όμως έκανε τον αντίπαλο να φαίνεται αλλά και να είναι κακός; Η τακτική του Τιμούρ Κετσπάγια εφαρμόζεται πλήρως στο γήπεδο και αυτό είναι κάτι που κάνει τον αντίπαλο να «πνίγεται». Συνεχές πρέσινγκ, κλεψίματα, γρήγορη ανάπτυξη και πολλές εκτελέσεις στατικών φάσεων αποτελούν τη μαγική συνταγή για την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια.

Του ανθρώπου που έχει καταφέρει σε λίγους μήνες να αναστήσει την Ανόρθωση. Γιατί όταν βλέπεις στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» 6.000 κόσμο, Τετάρτη βράδυ, να δημιουργεί τόσο καυτή ατμόσφαιρα, τότε μόνο ανάσταση μπορεί να είναι.

Διαβάστε επίσης: Tranquilo, εδώ ο… τεμπέλης των 250.000 ευρώ!

Για την ομάδα της Αμμοχώστου, όμως, είναι μόνο η αρχή. Το γεγονός ότι κερδίζει και εντυπωσιάζει στο γήπεδο είναι κάτι που θέλει να διατηρήσει και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο. Από την άλλη, όμως, δεν μπορεί να πάει σερί έτσι. Αυτή την περίοδο έχει το μομέντουμ, έχει την ψυχολογία, έχει και την αυτοπεποίθηση. Αν στραβώσει ένα ματς, δείχνει να έχει και την ποιότητα να το ανατρέψει ή τουλάχιστον να διαχειριστεί σωστά ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Oι δύο «κομάντο» του Τιμούρ

Για την ώρα η «Μεγάλη Κυρία» παρασύρει τον κόσμο της στα ψηλά. Με τον Ράγιος που, ναι, είναι μεν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά στην ίδια ευθεία της διάκρισης είναι και πολλοί άλλοι. Ο Γκαλίτσιος πέτυχε το πρώτο του γκολ, ο Σελίν αμυντικά δεν άφησε τους Πέδρο και Γιαννιώτα να κάνουν παιχνίδι, ο Αρτυματάς ήταν εξαιρετικός για μία ακόμη φορά με τα τρεξίματα και το πάθος του, ο Οκριασβίλι διαθέτει φοβερή ποιότητα, ενώ ο Καλτσάς μπορεί να κάνει φάση από το πουθενά. Μία ομάδα με ποιότητα σε όλες τις γραμμές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ