aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Με τη δυναμική των επιτυχιών της

Ανόρθωση: Με τη δυναμική των επιτυχιών της

Στα καλύτερά της βρίσκει την Ανόρθωση, μια από τις πιο σημαντικές και δύσκολες φετινές αποστολές της: ο πρώτος προημιτελικός αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Μετά από μια αξιοπρόσεκτη ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα, με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, η ομάδα του Ρόνι Λέβι καλείται σήμερα να πάρει αποτέλεσμα στο «ΑΕΚ Αρένα» που θα την καθιστά αφεντικό για την πρόκριση στον επαναληπτικό του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η «Κυρία» βέβαια, πάντοτε αγωνίζεται για τη νίκη και το ίδιο θα πράξει κι απόψε, σε ένα νεόδμητο γήπεδο που θα επισκεφτεί για πρώτη φορά, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Οι κυανόλευκοι προετοιμάστηκαν ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σημερινής αναμέτρησης. Με άλλα λόγια, για να μην επιτρέψουν αυτή τη φορά στην ομάδα της Λάρνακας να τους κάνει τη ζημιά, όπως στα δύο παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Και παράλληλα να αξιοποιήσουν την επιθετική δυναμική που προσέδωσαν στην ενδεκάδα οι χειμερινές μετεγγραφές της.

Είναι ξεκάθαρο πως αν η ομάδα της Αμμοχώστου αποφύγει τα χοντρά ατομικά λάθη στα μετόπισθεν (όπως στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εθνικό), μπορεί να παρουσιαστεί ανθεκτική ανασταλτικά. Η δε μεσοεπιθετική ικανότητα του σημερινού της αντιπάλου, ενδεχομένως να οδηγήσει τον Λέβι στη σκέψη για αρχικό σχήμα με τρεις μέσους που μαρκάρουν, κρατώντας τον Ράγιος σε ακραίο ρόλο, έχοντας την ευχέρεια εσωτερικής αλλαγής στη διάρκεια του 90λέπτου.

Δημιουργικά, με Μίτροβιτς, Ράγιος, Ολιβέιρα, Καμπρέρα και άλλους, η Ανόρθωση έδειξε στα τελευταία παιχνίδια ότι μπορεί να φτιάξει φάσεις, έχοντας ως μεγάλη ελπίδα για το σκοράρισμα τον Άλβες. Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος στράικερ θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που του έδωσε μετεγγραφή τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο κόσμος της Ανόρθωσης, που εξάντλησε σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια που του δόθηκαν, λόγω της εκτός στόχου πορείας στο πρωτάθλημα, ζητά σε κάθε αγώνα της ομάδας του, την κατάκτηση του κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ