aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Με τη δίψα 13 χρόνων στην (πιο μεγάλη) μάχη

Ανόρθωση: Με τη δίψα 13 χρόνων στην (πιο μεγάλη) μάχη

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η πιο μεγάλη ώρα για την Ανόρθωση έφτασε, με την ευχή να υπάρχει και επόμενη. Η «Κυρία» παίζει τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν στον σημερινό (20:00, Cablenet) επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. Με «ασπίδα» τη νίκη της με 1-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η ομάδα της Αμμοχώστου θα επιδιώξει να σφραγίσει την πρόκριση σε τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2008. Απώτερος σκοπός η κατάκτηση ενός τροπαίου που θα βάλει τέλος στην «ξηρασία» 13 χρόνων από τους τίτλους, όμως για να βρεθεί σε θέση διεκδίκησής του επιβάλλεται να ξεπεράσει το ψηλό εμπόδιο του ΑΠΟΕΛ. Μπορεί ο πολυνίκης του θεσμού να διανύει τη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του, εντούτοις οι κυανόλευκοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η προσπάθειά τους στο ΓΣΠ δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές του για «μάχη» 90, ίσως και 120 λεπτών. Η πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη ανασταλτική λειτουργία θα είναι το «όπλο» της Ανόρθωσης, αλλά  θα στοχεύσει το εκτός έδρας γκολ που θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές της. Το κίνητρο τόσο για τον Γεωργιανό προπονητή όσο και για τους παίκτες είναι τεράστιο, αφού δεν υπάρχει άλλη οδός επιτυχίας στη σεζόν, μετά την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Στο ευκταίο, για την Ανόρθωση, σενάριο πρόκρισης επί του ΑΠΟΕΛ και πρόκρισης της ΑΕΛ στον δεύτερο ημιτελικό της ημέρας θα κλειδώσει συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ Κόνφερενς της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, εφόσον δεν δείξει τάσεις αυτοκτονίας και χάσει την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα. Ενδεχόμενος αποκλεισμός θα προκαλέσει τριγμούς σε αρκετά επίπεδα στο οικοδόμημα της «Κυρίας», ακόμα και εάν έρθει το ευρωπαϊκό εισιτήριο με κατάκτηση του κυπέλλου από την ΑΕΛ. Το πολύκροτο κεφάλαιο της ανανέωσης συμβολαίου του Τιμούρ Κετσπάγια μπήκε στον «πάγο» και οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι πως το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης πιθανόν να φέρει εξελίξεις επί του θέματος.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια θα ακολουθήσει τη συνταγή των τελευταίων αγώνων με σχηματισμό 3-6-1. Οι Κορρέα, Ρισβάνης και Βργκοτς θα είναι στην άμυνα, μπροστά από τον Λόρια. Οι Καλτσάς, Κορέια στις «πτέρυγες» σε ρόλο φουλ – μπακ, με τους Κ. Αρτυματά και Αμπαρτζουμιάν (ή Μαργκάσα) αμυντικούς μέσους. Οι Μίχα και Οκριασβίλι θα αγωνίζονται πίσω και δίπλα στον Κβιλιτάια που προπονήθηκε κανονικά και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην κορυφή της επίθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ