aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία…

Ανόρθωση: Με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία…

TΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Αν το έβαζε ο Χουσμπάουερ», αναφώνησαν οι οπαδοί της Ανόρθωσης μόλις ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή σφύριξε τη λήξη του ισόπαλου 0-0 ντέρμπι με την Ομόνοια. «Αν έπαιρνα κάποιες αποφάσεις από νωρίς ίσως να μην ήμασταν στην κατάσταση που είμαστε», είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης.

Με τα «αν», όμως, δεν γράφεται η ιστορία. Η πικρή αλήθεια για την «Κυρία» λέει ότι απέτυχε για όγδοο παιχνίδι να κερδίσει μία εκ των τριών ομάδων που εδώ και καιρό είναι πάνω απ’ αυτήν στο βαθμολογικό πίνακα.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιάστηκε πολύ πιο διαβασμένη και παθιασμένη σε σχέση με την προηγούμενη φορά που τέθηκε αντιμέτωπη με το «τριφύλλι» στο ΓΣΠ. Ούτε υστέρησε σε τίποτα από την πρωτοπόρο ομάδα της βαθμολογίας και θα μπορούσε αν ήταν πιο τυχερή είπε ο Κετσπάγια, εύστοχη στις λιγοστές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και διεκδικητική λέμε εμείς, να έσπαζε το αήττητο 18 αγώνων των πρασίνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ανασταλτικά η ομάδα της Αμμοχώστου πήρε σχεδόν άριστα, όμως η πραγματικότητα είναι ότι θυσίασε αρκετά πράγματα για να το καταφέρει. Ήταν εμφανές από τον καταρτισμό της ενδεκάδας ότι ο Κετσπάγια προσπάθησε με ότι μέσο είχε στη διάθεσή του να περιορίσει την ισχυρή αριστερά πλευρά της Ομόνοιας. Προτίμησε τον δεξιό μπακ Αμπαρτζουμιάν αντί του Καλτσά και τον πιο αμυντικογενή επιτελικό μέσο Μπουσούλατζιτς αντί του Μίχα. Ακόμα και όταν κέρδισε μέτρα στο γήπεδο στο τελευταίο τέταρτο του ματς, έγιναν κινήσεις με προσοχή, ώστε να μην μείνει εκτεθειμένη.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Αν έπαιρνα κάποιες αποφάσεις πιο πριν δεν θα ήμασταν εδω»

Η στιγμή που έψαχνε για να πάρει το «τρίποντο» ήρθε στο 90+2 με τον Χουσμπάουερ να μην μπορεί να νικήσει τον Φαμπιάνο από τα δύο μέτρα. Η διαφορά από την κορυφή παρέμεινε στους εφτά βαθμούς και ενδέχεται να αυξηθεί στους οκτώ εάν η ΑΕΛ κερδίσει τον Απόλλωνα τη Δευτέρα. Όπως επισήμανε ο Τιμούρ Κετσπάγια απομένουν άλλοι 24 βαθμοί στο «τραπέζι» και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Όμως οι πιθανότητες της Ανόρθωσης μετά το 0-0 με την Ομόνοια μειώθηκαν για μειώθηκαν οι αγώνες κατά ένα και «τρέχει» πίσω από τρεις αντιπάλους και κυρίως γιατί καλείται στις εναπομείνασες οκτώ αγωνιστικές να κάνει συνεχόμενα ότι δεν πέτυχε σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Να κερδίσει ΑΕΛ, Απόλλωνα και Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ