aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Με Όσιγιεκ ή Βασιλεία εκτός έδρας

Ανόρθωση: Με Όσιγιεκ ή Βασιλεία εκτός έδρας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Ανόρθωση θα αρχίσει την προσπάθειά της στο Γιουρόπα Λιγκ από τον 3ο προκριματικό και θα αντιμετωπίσει στις 24 Σεπτεμβρίου τον νικητή του ζευγαριού Όσιγιεκ (Κροατία)-Βασιλεία (Ελβετία). Το ματς θα διεξαχθεί εκτός έδρας.

Όσιγιεκ: Τέταρτη σερί παρουσία
Η Όσιγιεκ τερμάτισε τέταρτη στο κροατικό πρωτάθλημα 2019-20 και εξασφάλισε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν την παρουσία της στο Γιουρόπα Λιγκ. Τις προηγούμενες φορές είχε καλύτερη πορεία την περίοδο 2017-18, όταν έφτασε στα πλέι οφ και αποκλείστηκε με το εκτός έδρας γκολ από την Αούστρια Βιέννης (ηττήθηκε 1-2 στην Κροατία και νίκησε 1-0 στην Αυστρία).

Στην τροπαιοθήκη της έχει ένα κύπελλο (1998-99), ενώ αντάμωσε ξανά με κυπριακή ομάδα την περίοδο 2006-07 όταν αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Ιντερτότο από τον Εθνικό (2-2, 0-0). Προπονητής της είναι ο 50χρονος Ίβιτσα Κουλούσεβιτς, ο οποίος ανέλαβε στις 17 Οκτωβρίου του 2019.

Βασιλεία: Το φαβορί του ζευγαριού
Η Βασιλεία είναι πιο ηχηρό όνομα από την Όσιγιεκ και έχει τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά. Άλλωστε, δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ (3-0, 1-0) στη φάση των «32», ενώ στη συνέχεια απέκλεισε την Άιντραχτ (3-0, 1-0).

Στους «8» της διοργάνωσης σταμάτησε στη Σαχτάρ από την οποίαν ηττήθηκε σε ένα ματς 4-1. Προηγουμένως, τη σεζόν 2018-19, είχε αντιμετωπίσει άλλη μία κυπριακή ομάδα και γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα (3-2).

Στο ελβετικό πρωτάθλημα 2019-20 τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε στον τελικό κυπέλλου από τη Γιανγκ Μπόις. Μόλις χθες στη σελίδα του στο Facebook, ο ελβετικός σύλλογος αποχαιρέτησε τον προπονητή Μαρσέλ Κόλλερ, ο οποίος πλήρωσε τη νύφη για την αποτυχία επιστροφής στην κορυφή του.

Στη θέση του έχει προσληφθεί ο Κιριάκο Σφόρτζα, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 26 Αυγούστου. Προηγουμένως, προπόνησε τις Λουκερνη, Γκρασχόπερ, Βόλεν, Τουν και Βιλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ