aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Με Κετσπάγια μόνο μία φορά δεν έκανε check in

Ανόρθωση: Με Κετσπάγια μόνο μία φορά δεν έκανε check in

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την έβδομη σεζόν της προπονητικής του καριέρας στην Ανόρθωση διανύει ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της «Κυρίας» ως παίκτης προπονητής στην πρώτη θητεία του μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου 2003-04.

Από την επόμενη κιόλας σεζόν οδήγησε την ομάδα της Αμμοχώστου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2004-05 και λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε το έπος της Τραπεζούντας. Η πορεία των κυανόλευκων στο πρωτάθλημα δεν ήταν ανάλογη. Τερμάτισε στην 4η θέση και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου, χάνοντας έτσι το ευρωπαϊκό εισιτήριο στη μοναδική φορά που δεν έκανε check in στα ευρωπαϊκά κύπελλα με τον Γεωργιανό προπονητή στον πάγκο.

Ακολούθησε η τρίτη θέση της αγωνιστικής περιόδου 2006-07 με την «Κυρία» να στέφεται κυπελλούχος και η κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2007-08. Το Καλοκαίρι του 2008 η ομάδα της Αμμοχώστου έγραψε ιστορία με την πρώτη πρόκριση κυπριακής ομάδας σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και η επεισοδιακή αποχώρηση τον Απρίλιο του 2009, λίγους μήνες μετά τα «Νοεμβριανά» του 2008.

Στον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας του Γεωργιανού προπονητή στον πάγκο της η Ανόρθωση έκανε πρωταθληματική πορεία, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας με συγκάτοικο την Ομόνοια (και στα ημιτελικά κυπέλλου) όταν πάρθηκε η απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος.

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, εφτά στροφές πριν από το τέλος βρίσκει την Ανόρθωση στην 4η θέση της βαθμολογίας στο -10 από την κορυφή και στο -6 από ΑΕΛ και Απόλλωνα. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε το τρένο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος και, πλέον, η προσοχή της στρέφεται στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει η κατάκτηση του κυπέλλου θα αποτελεί μονόδρομο, ώστε να μην μείνει μόλις για δεύτερη φορά εκτός Ευρώπης επί ημερών του Τιμούρ Κετσπάγια.

Στις 10 σεζόν που μεσολάβησαν τις δύο θητείες του 52χρονου προπονητή η Ανόρθωση έμεινε 5 (!) φορές εκτός Ευρώπης με τραγικές πορείες στο πρωτάθλημα. Μία φορά τερμάτισε 7η (2018-19), δύο φορές 6η (2013-14, 2016-17) και δύο φορές 5η (2014-15, 2015-16).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ