aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Μ’ όποιον δάσκαλο (Τιμούρ) καθίσεις…

Ανόρθωση: Μ’ όποιον δάσκαλο (Τιμούρ) καθίσεις…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Προ τριημέρου, η ιστοσελίδα της Γουλβς μας υπενθύμισε ότι ο Κετσπάγια ήταν… μετρ στις εκτελέσεις φάουλ. «Το χρυσό ματς του Τιμούρ Κετσπάγια», ήταν ο τίτλος του θέματος που συνοδευόταν από ένα βίντεο στο ντεμπούτο του Γεωργιανού με τους «λύκους». Αφού έφυγε από τη Νιούκασλ μετά από μία λαμπρή καριέρα και δύο τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2000, πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, σε αγώνα με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Γουλβς. Ευτύχησε να σκοράρει (και να αποθεωθεί) μετά από μια καταπληκτική κομπίνα σε φάουλ από απόσταση 23 μέτρων.

«Ήταν η τέλεια κομπίνα και το τέλειο σουτ» σχολίασε ο Κετσπάγια είκοσι χρόνια μετά κι εκθείασε τη Γουλβς για την πρόοδο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Και πρόσθεσε: «Ήταν ο πρώτος μου αγώνας και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Πάντοτε όταν πας σε νέα ομάδα χρειάζεσαι πολλά για να συνηθίσεις, αλλά ονειρευόμουν μια τέτοια αρχή και την είχα».

«Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέει η σοφή παροιμία και οι φίλοι της Ανόρθωσης περιμένουν ακόμη περισσότερα τέρματα από τις στατικές φάσεις που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουν αναπτυχθεί σε απίστευτο βαθμό. Επί Τιμούρ, στην περσινή σεζόν, η «Κυρία» έφτανε στο γκολ από στατική φάση πολύ συχνά. Πολύ καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Από τα 45 τέρματα που πέτυχε μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος (ήταν η καλύτερη επίθεση), πέτυχε 20 γκολ από στατικές φάσεις! Επειδή οι αμυντικοί της έχουν έφεση στο γκολ, σε συνδυασμό με τις καλές εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ (ιδιαίτερα με τους Ράγιος και Καλτσά) η ομάδα της Αμμοχώστου είχε εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας στον συγκεκριμένο τομέα και πάντα το προσμετρούσαν οι αντίπαλοί της. Από τα 20 τέρματα, 7 μπήκαν μετά από κόρνερ (35%), 6 μετά από φάουλ (30%), 3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ (15%) και 4 από το σημείο του πέναλτι (20%).

Διαβάστε επίσης: Έντονο παρασκήνιο για τη μετεγγραφή Ράγιος, φοβούνται τις αντιδράσεις

Φέτος, αν και το δείγμα είναι πολύ μικρό, από τα έξι τέρματα που πέτυχε, τα δύο ήταν πέναλτι (Οκριασβίλι με αντιπάλους την Πάφο και την Ομόνοια) κι ένα από κόρνερ (Γκαλίτσιος στο ματς με τον Ερμή). Υπάρχουν, δηλαδή, περιθώρια βελτίωσης. Οι ψηλοί αμυντικοί έχουν μείνει στην ομάδα (Σίλντενφελντ, Βγκορτς, Σελίν, Γκαλίτσιος), ενώ και οι Κβιλιτάια και Μανιάς θεωρούνται καλοί κεφαλοσφαιριστές. Με τέτοια «αεροπορία», με 10-12 στατικές φάσεις σε κάθε παιχνίδι έξω από την αντίπαλη περιοχή, δικαίως οι φίλοι της «Κυρίας» περιμένουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερα, τώρα που υπάρχουν και εξαιρετικοί «σερβιτόροι», όπως είναι ο Μίχα, ο Καλτσάς, ο Κορέια και ο Οκριασβίλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ