aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Λίρα εκατό ο μπακ των €9.000 που πέρασε στο ντούκου

Ανόρθωση: Λίρα εκατό ο μπακ των €9.000 που πέρασε στο ντούκου

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αν ανατρέξει κανείς στα ρεπορτάζ του περασμένου Καλοκαιριού και στα σχόλια των φίλων της Ανόρθωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αναφορές για τη μετεγγραφή του Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν που θα εντοπίσει θα είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Βλέπετε, η σκόνη που σήκωσαν οι προσθήκες των Τόμας Χουσμπαουερ, Ντορ Μίχα, Γκιόργκι Κβιλιτάια, Μιχάλη Μανιά ήταν πολύ μεγαλύτερη. Όπως και αυτές των Άντερσον Κορέια και Τσαρλς Ελουντού που υπέγραψαν ως ελεύθεροι, καθώς το συμβόλαιό τους με την συμπολίτισσα Νέα Σαλαμίνα έληξε.

Εκεί που όλοι ανέμεναν τις επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια για ενίσχυση της μεσοεπιθετικής και επιθετικής γραμμής στις 21 Ιουνίου «σκάει» η ανακοίνωση της απόκτησης του Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν. Ο Γεωργιανός τεχνικός στόχευσε στην προσθήκη ενός πιο επιθετικογενή δεξιού μπακ από τον Γιώργο Γκαλίτσιο και ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική «ψώνισε» φθηνά από την κυπριακή αγορά. Τα τρία γκολ και οι τέσσερις ασίστ του 30χρονου ποδοσφαιριστή με την Ένωση στο περσινό πρωτάθλημα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Κετσπάγια, αλλά και της ΑΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινοι πρόσφεραν στον Αμπαρτζουμιάν διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 80.000 ευρώ με την Ανόρθωση να προσφέρει 90.000 ευρώ και να τον κάνει δικό της. Ο Αρμένιος, πέραν της καλύτερης οικονομικής προσφοράς, πείσθηκε από τον Τιμούρ Κετσπάγια και ντύθηκε στα κυανόλευκα. Στην αρχή της σεζόν ήταν στην «σκιά» του Γιώργου Γκαλίτσιου και η αλήθεια είναι πως όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Βασιλεία για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Σταδιακά, κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του, βελτιώθηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα και ξεδίπλωσε τις επιθετικές αρετές τους. Μάλιστα, στο παιχνίδι με τη Δόξα το γκολ του χάρισε τη νίκη (1-0) στην ομάδα της Αμμοχώστου, ενώ για εκατοστά δεν πέτυχε για τρίτη φορά στην καριέρα του δύο τέρματα σε ένα παιχνίδι. Επίτευγμα που πέτυχε στο περσινό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ένωσης στην ήττα με 3-2 από τον ΑΠΟΕΛ. Η σχέση του Αμπαρτζουμιάν με τα δίχτυα είναι πάρα πολύ καλή, άλλωστε έχει σκοράρει σε όλες τις σεζόν της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ